• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN. Insistiraćemo na VAR-u, ne košta 8 miliona €

Autor mondo.rs

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura kaže da će klub insistirati na uvođenju video tehnologije i da će istražiti koliko zaista sve to košta. "Bata Mirković uživa podršku svih, on je na duže staze". Internat se i dalje čeka...

Za razliku od 2017. godine, godina na izmaku za Partizan je bila vrlo turbulentna i ne baš uspešna, pogotovo ne finansijski, što priznaje i glavni operativac kluba Miloš Vazura.

"Voleo bih da ovu godinu što pre zaboravim, bila je veoma teška u finansijskom smislu, jedva izlazimo na kraj sa problemima", kaže Vazura u razgovoru za TV Partizan.

Pre svega, na ovakvu situaciju uticalo je to što je Partizan malo prihodovao od prodaje igrače, za razliku od prošle godine kada su prodati Nikola Milenković, Uroš Đurđević, Leonardo...

Ali, Vazura kaže da je pred klubom sada novi prelazni rok koji mora da se iskoristi tako da se napravi tim za evropske kvalifikacije na leto.

"Svesni smo grešaka, koje smo napravili i moramo da ih ispravimo u januarskom prelaznom roku. Moramo brzo da radimo jer pripreme počinju već 9. januara. Biće prodaje, odlazaka, dolazaka. Videćemo šta će reći sportski sektor i kakvo će biti opredeljenje u kom smeru će se ići. Forsiranje mlađih igrača, iz naše škole, svakako će ostati glavno opredeljenje. Petoro dece iz Omladinske škole ide na pripreme sa prvim timom, oni su i dalje oslonac Partizana. Najbolje prodajemo upravo igrače iz naše škole i očekujem da dosta dece 'bacimo u vatru' na proleće", rekao je Vazura.

Kao najsvetliju tačku protekle godine označio je dolazak Zorana Bate Mirkovića za trenera, koji je nedavno još jednom dobio podršku uprave.

"Sa njim smo dobili stabilnost i on je dugoročno rešenje. Cilj je da Bata Mirković ostane što duže u Partizanu. U njega apsolutno veruje svaki navijač Partizana, uprava, sportski sektor", uveren je Vazura.

Jedna od najaktuelnijih tema u domaćem fudbalu jeste uvođenje video tehnologije (Video assistant referee - VAR). Čuli smo objašnjenje da je to sada preskupo, ali u Partizanu tvrde drugačije i da će u Hrvatskoj, recimo, taj sistem biti uveden za 1,5 milion dolara, a od toga će 80% finansirati FIFA.

"Srbija će sigurno imati VAR, postoje fondovi FIFA i instistiraćemo na tome. Verujem da ovde postoji dobra volja da se to uvede. Evo, Partizan će početi da istražuje fondove i kada prikupimo sve podatke dostavićemo ih Superligi", rekao je Vazura.

Kada će VAR u Srbiju? Za deceniju, a možda nikada

- INTERNAT -

Neizbežna tema je i sada već čuveni internat, čija je gradnja u sklopu Sportskog centra "Zemunelo", najavljena još pre nekoliko godina. Vazura nema novih vesti...

"Još nemamo sve papire za izgradnju internata, ali ovog trenutka nemamo ni novac. Tri godine čekamo sve dozvole. Ostala je još jedna stavka i sad smo podneli dokumentaciju i za to", rekao je on.

Prema ranijim najavama, zgrada Internata bi trebalo da se nalazi sa suprotne strane glavnog terena u odnosu na objekat u kojem se sad nalazi.

Objekat je predviđen za smeštaj i obuku 64 polaznika Akademije. Kapacitet internata je 32 dvokrevetne sobe tj. 64 kreveta, ali i dve dvokrevetne sobe za posete roditelja.

U suterenu su predviđene 4 svlačionice, sa ekonomatima, kancelarijama protokola, toaleta, kao i tehničke prostorije neophodne za funkcionisanje objekta.

U prizemlju su previđeni sledeći sadržaji: dva dnevna boravka, učionica sa kabinetom, biblioteka, trpezarija sa kuhinjom, dve kancelarije kao i dve sobe za posete roditelja, uz neophodne prostore (toalete, garderobe za zaposlene itd.).

Na I spratu i potkrovlju su po 16 dvokrevetnih smeštajnih jedinica. Pri projektovanju se vodilo računa i o tome da će ta deca tu da žive, pa su im previđeni i adekvatni uslovi (od radnih stolova do čajne kuhinje).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC