• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pep uoči derbija: Liverpul najbolji na svetu

Autor mondo.rs

Da li Gvardiola skida teret sa svojih igrača ili zaista tako misli? U svakom slučaju niko mu ne pravi problema kao Klop...

"Da smo izgubili protiv Sautemptona, trka za titulu bi bila rešena".

Ovo su reči Pepa Gvardiole nakon što je njegov tim slavio na "Sent Merisu" (3:1) u meču u kom su ponovo prvi dali gol, potom ga primili posle velike greške, ali za razliku od susreta sa Kristal Palasom i Lesterom - ovoga puta nisu dozvolili preokret.

U tri minuta su autogolom Vard-Prausa i pogotkom Serhija Aguera obezbedili pobedu, ali da nisu razlika između njih i Liverpula skočila bi na dvocifrenu. Na čak deset bodova.

Pribojavali su se toga navijači "građana" pred derbi susret koji će iščekivati čitava planeta (3. januar), a koji bi, bar ako uzmemo u obzir reči Pepa Gvardiole, mogao da odluči novog prvaka Engleske, iako ne treba ni Totenhem isključiti (dva boda manje od Sitija) iz trke...

Liverpul se nalazi u idealnoj poziciji, u velikoj su seriji, monstruoznu partiju prikazali su i protiv Arsenala (5:1), pa su prvi favoriti za osvajanje titule, prve od 1990. godine.

Jirgen Klop je poručio da je Siti sjajan tim i niko im ne dolazi na noge sa mišlju "verovatno ćemo pobediti", dok je Pep Gvardiola bio još izdašniji u pohvalama na račun kolega sa "Enfilda", mada će mnogi to nazvati i skidanjem pritiska sa svojih igrača.

"Liverpul je verovatno trenutno najbolji tim u Evropi, odnosno na svetu, stvarno su u vrhunskoj formi, neverovatno igraju ove sezone", poručio je on.


Španski trener sigurno u mislima ima i "skor" protiv Klopa koji mu nimalo ne ide u korist i zapravo je Nemac jedini koji je znao kako u kontinuitetu dobro protiv njega.

Od 15 međusobnih susreta, Klop je dobio čak osam, polovinu od toga na klupi Liverpula. Gvardiola kao trener Sitija je samo jednom dobio "redse" i to 5:0 u jesen 2017. godine, dok je u dva navrata meč završen bez pobednika.

Ako Siti hoće da Liverpulu onemogući da se raduje tituli koja se čeka skoro tri decenije, moraće mnogo bolje od forme u poslednjih mesec dana - naročito kada je u pitanju odbrana, verovatno najveća razlika između dva tima. "Redsi" su u dosadašnjem delu sezone savladali na samo osam utakmica, što je potpuno impresivno...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC