• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova godina, stari Džejmi Vardi!

Autor mondo.rs

Sjajni centarfor Lestera doneo svojoj ekipi pobedu na "Gudisonu", u prvoj premijerligaškoj utakmici u 2019.

Desetak sati posle dočeka Nove godine, fudbaleri Lestera stigli su na stadion Evertona, motivisani da ulepšaju svojim navijačima praznike.

To su i uspeli.

Golom Džejmija Vardija u 58. minutu posle kiksa defanzivca domaćih Majkla Kina i asistencije Rikarda, "lisice" su trijumfalno počele 2019. godinu i dodatno otežali situaciju domaćinu.

Everton - Lester 0:1 (0:0) 

Kao i na nedavnom gostovanju Čelsiju, iskusni Vardi je svojom mirnom reakcijom i sedmim golom u sezoni doneo ekipi Kloda Pjuela pobedu van kuće. Sa druge strane, "karamele" su u prilično komplikovanom trenutku, jer su izgubile četvrti put u poslednjih pet kola.

Tim portugalskog stručnjaka Marka Silve se trudio, ali nije bio previše opasan u napadu. Kasper Šmajhel sačuvao je mrežu "lisica", a najbliži kapitulaciji bio je u prvom poluvremenu, kada je mladi defanzivac domaćih Džondžo Keni zatresao prečku.

Sama činjenica da je momak koji je pretprošlog leta stigao iz Oksforda najozbiljnije zapretio Lesteru učiniće da se mnogi na "Gudison parku" zapitaju kako je i na koga klub u tom periodu potrošio više od 200 miliona funti.

Evertonov današnji tragičar, Majkl Kin, stigao je pretprošle godine iz Barnlija za 28,5 miliona evra, kada i Gilfi Sigurdson, plaćen Svonsiju čak 49,4 miliona evra. Islanđanin sa "desetkom" na leđima takođe je ovog utorka bio na terenu, ali ni on nije imao rešenje, kao ni brazilski ofanzivac Rišarlison, plaćen Votfordu u julu takođe velikih 39,2 miliona evra.

Sa njima u sastavu, kao i sa bivšim defanzivcima Barse Jerijem Minom (plaćen 20,25 miliona evra) i Lukasom Dunjom (20,2 miliona), Silvin tim nije uspeo ni da sačuva mrežu od jednog od lidera šampionskog Lestera, koji blista pod Pjuelom.

Od kada Francuz vodi Lester, Vardi je postigao čak 22 gola - duplo više od bilo kog igrača "lisica" u tom periodu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC