• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi kaznio Atletiko, a Suarez Real Madrid!

Autor mondo.rs

U danu u kom nijedan od madridskih rivala nije ostvario pobedu, sve što je šampion trebalo da uradi je da vrati tri boda iz predgrađa prestonice. Uradio je to.

Ove nedelje, 6. januara, igrali su i Atletiko Madrid i Real Madrid i Barselona.

Real je izgubio, Atletiko nije pobedio, pa je Barseloni ostalo samo da to iskoristi.

Daleko od toga da je bilo lako, ali se na kraju dogodilo:

Hetafe - Barselona 1:2 (1:2), što je ujedno i repriza rezultata sa istog mesta iz prošle sezone, s tim da su 11. februara 2018. strelci bili Denis Suarez i Paulinjo.

Umesto opisivanja akcija...

0:1 - Leo Mesi (20)


0:2 - Luis Suarez (39)

OK, golovi su golovi, ali...



Suarezova "lepotica" u slikama izgledala je ovako:

U 43. minutu, ipak, domaćin je uzvratio i poručio da se, uprkos lošoj istoriji u ovom rivalstvu, neće predati ni na 0:2. Haime Mata završio je na gol-crti akciju u kojoj će se asistencija pisati njegovom kolegi iz špica, Anhelu, ali bi zapravo najveće zasluge za lep pogodak trebalo pripisati levom beku "plavih", Antunešu, čija je parabola sa levog boka izbacila iz igre i Đerara Pikea i Klemona Langlea.

Momci trenera Pepea Bordalasa dali su sebi na vreme podsticaj da u nastavku krenu još jače i odlučnije prema Mark Andreu ter Štegenu, no do poslednjeg zvižduka uputili su samo jedan udarac u okvir Nemčevog gola sa kojim se on prilično lako izborio.

Bliži semaforu bili su gosti, ali su ostali na 23. pogotku Mesija na njegovom 22. nastupu ove sezone i 15. golu Suareza na 16. igara u svim takmičenjima što otprilike govori o tome ko trenutno "vuče" ovu Barselonu ka ko zna kojoj tituli prvaka u poslednjih 15-ak godina.

Sa pet bodova prednosti u odnosu na trenutno ozbiljniji klub iz Madrida, Atletiko, odnosno deset nad najvećim rivalom, Realom (čitaj: onim što je od njega ostalo odlaskom Zinedina Zidana i Kristijana Ronalda), "Blaugrana" je izborila ugodnu poziciju pred ulazak u deo sezone u kom značajnu količinu pažnje i potrošnje energije donosi "nokaut" faza Lige šampiona.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Primere.

Hetafe: Sorija - D. Suarez, Dakonam, Kabrera, Antuneš - Falkir, (Molina) Maksimović, Arambari, Portiljo (Ibanjez) - Anhel (Saiz), Mata.

Barselona: Ter Štegen - Roberto, Pike, Langle, Alba - Artur (Alenja), Rakitić, Vidal (Buskets) - Mesi, Suarez, Dembele (Kutinjo).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC