• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga kup: Totenhem nastavio londonski "teror"

Autor mondo.ba

Poslije Vest Hema i Arsenala, "pijevci" na dobrom putu da eliminišu još jednog rivala iz engleske prestonice i plasiraju se u finale Liga kupa, gdje će ih čekati bolji iz dvoboja Mančester sitija i trećeligaša Barton Albiona.

U prvoj utakmici polufinala engleskog Liga kupa, Totenhem i Čelsi odigrali su na "Vembliju" veoma uzbudljiv meč, ali je na kraju jedan gol odlučio pobjednika.

Strijelac, i to iz penala sredinom prvog poluvremena, bio je kapiten "pijevaca" Hari Kejn, koji se prvi put od septembra 2015. godine našao u startnoj postavi na meču Liga kupa.

Totenhem će tako, nakon Vest Hema i Arsenala, imati priliku da eliminiše i trećeg rivala iz engleske prestonice i plasira se u finale 24. februara.

TOTENHEM - ČELSI 1:0 (1:0)

Čelsi se poprilično namučio da bi stigao do ove faze takmičenja. Plavci su prvo u osmini finala teškom mukom izbacili Derbi Kaunti 3:2, da bi u čevrtfinalu minimalnim rezultatom 1:0 porazili Bornmut.

S druge strane, Totenhem je daleko lakše stigao među četiri najbolje ekipe, i to sa dvije pobjede u gostima, takođe protiv gradskih rivala, prvo protiv Vest Hema 3:1, a zatim i prošlogodišnjeg finalistu, Arsenala, 2:0.

Žestoko je počeo duel na "Vembliju", otvoreno na obje strane, ali ipak nije viđeno mnogo prilika.

Pokušavali su i jedni i drugi da zaprijete odmah na startu, ali je prvi, ispostaviće se i jedini gol, stigao tek sredinom prvog dijela, i to sa "bijele tačke".

U 25. minutu dosuđen je penal za Totenhem. Kepa je srušio Kejna, arbitar Majk Oliver dvoumio se da li da dosudi jedanaesterac, ali je VAR otklonio sve dieleme, iako su "plavci" tražili ofsajd.

Kapiten Totenhema preuzeo je odgovornost i postigao svoj 160. gol za "pijevce", čime je dospio na šesto mjesto vječne liste klupskih strijelaca, pritom se upisavši u strijelce i na šestom uzastopnom meču, računajući sva takmičenja.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Kalum Hadson-Odoi imao je najbolju šansu da izjednači, ali je krajnjim naporima golman domaćih Paolo Gazaniga neugodnu loptu uspio da skrene u stativu i svom timu omogući da na odmor ode sa golom prednosti.

Jurnuli su fudbaleri Čelsija od starta nastavka po izjednačenje, ali i pored terenske inicijative, tim Mauricija Sarija nije uspio stići vođstvo rivala.

Argentinac na golu domaćih bio je na velikim iskušenjima, ali je iz svih duela uspio izaći kao pobjednik, pa će njegov tim na revanš na "Stamford bridžu" dočekati sa golom prednosti.

TROFEJI U LIGA KUPU

8 - Liverpul

5 - Mančester junajted, Aston Vila, Čelsi, Mančester siti

4 - Totenhem, Notingem Forest...

U drugom polufinalu, favorizovani Mančester siti, koji brani trofej, sutra će u prvom meču ugostiti trećeligaša Barton Albion.

Član Lige Jedan u prethodne dvije runde eliminisao je dva kluba iz Čempionšipa, Notingem Forest (3:2) i Midlzbro (1:0), dok su "građani" do polufinala stigli preko Fulama (2:0) i Lestera (na penale poslije 1:1).

Revanš utakmice na programu su 23. (Barton), odnosno 24. januara (London).

LIGA KUP - POLUFINALE:

Totenhem - Čelsi 1:0 (1:0)
/Kejn 26 pen/

U srijedu:

Mančester siti - Barton (20.45)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC