• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Forest od danas nema menadžera: Jokanov broj već znaju

"Skaj sports" piše da je konkretizovano interesovanje nekadašnjeg šampiona Evrope za srpskog stručnjaka. Pročitajte u kakvim okolnostima je Karanka otišao.

Već smo pisali o interesovanju Notingem Foresta za Slavišu Jokanovića. Srpski stručnjak, slobodan od rastanka sa Fulamom, nezvanično je dobio prvi poziv "šumara" krajem decembra, kada je bilo nagovešteno ono što se ovog petka i dogodilo.

Dojučerašnji menadžer bivšeg šampiona Evrope, Španac Airton Karanka (45), napustio je Forest posle teškog prvog dela sezone i ostavio za sobom upražnjenu klupu.

Po svemu sudeći, to je dodatno usmerilo rukovodstvo Foresta da srpskom stručnjaku.

Britanski "Skaj sports" objavio je u petak vest da je Jokanović najozbiljniji kandidat da nasledi Španca, čime je još jednom potvrđeno očigledno interesovanje kluba velike istorije.

Karanka je ostavio Forest na sedmom mestu tabele i to ne bi bila loša početna pozicija za nekadašnjeg trenera Partizana, koji je već uveo dve ekipe iz Čempionšipa u Premijer ligu - Votford i Fulam.

Španac nije uspeo da to uradi sa timom sa "Siti graunda", a "Skaj" piše i o problemima koji su pratili nekadašnjeg fudbalera Reala tokom 12  meseci u klubu.

Bivši pomoćnik Žozea Murinja u Real Madridu navodno je lično tražio da napusti Forest i raskine ugovor, jer je osećao ogromnu tenziju zbog učinka od devet pobeda, 12 remija i pet poraza.

"Skaj sports saznaje da je Karanka napustio posao zbog 'spoljnih' pritisaka, koje je trpeo u svakodnevnom radu. Takođe, on je osetio da nema stabilnost i kontrolu, a konstantna nagađanja su uticala na napredak kluba, ali i na psihološki pristup igrača. Takođe, on veruje da je jedinu pravu podršku dobio od navijača, ali je osećao neprestane 'uplive' u svoj posao dok bi pripremao ekipu, pa čak i na dane utakmica. U takvoj situaciji nije imao drugi izbor osim da ode", piše u tekstu o rastanku Karanke i Foresta.

Poslednji Špančev meč na klupi bio je u porazu protiv Čelsija, u utakmici FA Kupa. Brzo će biti poznato da li će na isto mesto uskoro sesti Jokanović - dokazani specijalista za "beg" iz Čempionšipa u viši, najelitniji rang.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC