• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saga je završena: Čelsi morao da pusti Azara u Real

Autor mondo.rs

Čelsi je slično postupio prošlog leta, kada se golman Tibo Kurtoa (26) takođe nalazio na dve godine od isteka ugovora, pa je na Real Madrid morao da uplati 35 miliona evra za Azarovog kolegu iz reprezentacije Belgije.

Saga je završena?

Londonski Čelsi spreman je da sledećeg leta pusti najboljeg fudbalera Edena Azara u Real Madrid, ali za sumu od 112 miliona evra, objavio je danas britanski "The Telegraph".

Ovaj list, pozivajući se na izvore na "Stamford bridžu", tvrdi da će vlasnik kluba, Roman Abramovič, prihvatiti sumu od okruglo 100 miliona funti iz više razloga - prvi je neskrivena želja "desetke" da konačno ostvari transfer u najtrofejniji klub Evrope, a drugi njegov ugovor koji ističe u junu 2020. godine, što znači da bi već polovinom naredne sezone mogao da postigne dogovor sa bilo kojim klubom i potom ostvari transfer bez obeštećenja.

"MAJSTOR ZA REAL": BARSA NAŠLA NAPADAČA!



Abramovič i menadžer "plavaca" Mauricio Sari nisu srećni zbog izvesnog rastanka sa Azarom, sa njim se ozbiljno računalo i računa u Londonu, ali je svima u klubu i šire jasno da jedan od najboljih driblera sveta nema nameru da produži ugovor sa klubom.

Azar (28) je, navodno, spreman i na tu opciju, tim pre što bi kao slobodan igrač dobio enormnu sumu samo za potpis, ali je izvesnije da će ga Abramovič ispratiti u Madrid narednog juna i novac zarađen na ovom transferu iskoristiti za angažovanje adekvatne zamene - a, to neće biti lako.

Čelsi je slično postupio prošlog leta, kada se golman Tibo Kurtoa (26) takođe nalazio na dve godine od isteka ugovora, pa je na Real Madrid morao da uplati 35 miliona evra za Azarovog kolegu iz reprezentacije Belgije, trećeplasiranog tima sa letošnjeg Svetskog prvenstva u Rusiji.

ŠPANCI TROŠE OVE ZIME: IZ AJAKSA U SEVILJU

Velike su šanse da Azar na leto potpiše za velikana iz Madrida, koji ove sezone prolazi kroz svojevrsnu krizu nakon odlazaka trenera Zinedina Zidana i prve zvezde, Kristijana Ronalda.

I Kurtoa i Azar često su javno govorili da im je san da zaigraju u belom dresu, a ovaj drugi je početkom sezone - kada je propao njegov prvi pokušaj da izdejstvuje transfer na "Bernabeu" - otvoreno priznao navijačima Čelsija da jeste očekivao odlazak, ali da će se srčano i predano boriti u plavom dresu u nastavku sezone.

Do nove šanse...


Abramovičevi skauti bili su izričiti u proceni da Čelsi nema zbog čega da čeka i da već 2012. mora da potpiše tada još mladog i talentovanog vezistu francuskog Lila, 21-godišnjeg Azara. Ambiciozni vlasnik ih je poslušao i nimalo nije pogrešio, jer je za 35 miliona evra dobio igrača koji je na terenu predvodio klub ka osvajanju UEFA lige Evrope 2012/13, Premijer lige 2014/15 i 2016/17, FA kupa 2017/18 i Liga kupa 2014/15.

Za nepunih sedam godina na "Bridžu", omaleni kreator postigao je 101 gol uz 85 asistencija na ukupno 327 nastupa, a u sezoni 2014/15 proglašen je za igrača godine u Engleskoj i u izboru Premijer lige i u anketi kolega, koji su nastupali u engleskom šampionatu.

Real Madrid na pozajmici u Čelsiju ima Matea Kovačića, a pre godinu i po dana Abramovič je sa predsednikom "kraljevskog kluba" Florentinom Perezom dogovorio 66 miliona evra vredan transfer Alvara Morate. Pre toga, u sezoni 2012/13, "plavci" su poslali Majkla Esijena na pozajmicu u Madrid, dok je prelazak Rikarda Karvalja u sezoni 2010/11 koštao španski klub osam miliona evra.

Ova dva kluba "vezuje" i Žoze Murinjo, koji je između dva angažmana u Londonu od 2004. do 2007, odnosno 2013. do 2015, tri sezone vodio Real, od 2010. do 2013.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC