• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola hoće SVE trofeje, kakva radost Milvola!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Pepa Gvardiole žele da ove sezone "napune" trofejnu salu na Etihadu. Hrabri Milvol izbacio Everton!

Mančester siti je prošle sezone osvojio duplu krunu, a ove su se očigledno namerili na sva tri trofeja u engleskom fudbalu - Premijer ligu, Karabao kup i FA Kup.

"Građani" u domaćoj ligi i dalje jure za Liverpulom, koji im beži četiri boda, ali u preostala dva takmičenja "melju" sve rivale. Već su finalisti Karabao kupa, bivši Liga kup, i krajem februara će se za trofej boriti sa Čelsijem, dok su dominantni i u najstarijem fudbalskom takmičenju.

Gvardiolini momci su i kroz četvrto kolo prošli kao kroz šale pošto su u vrlo jakom sastavu razbili Barnli (5:0), i jasno potvrdili da žele ovaj trofej.

U prvom poluvremenu je sve bolji Gabrijel Žesus doveo svoj tim u vođstvo (23'), dok se na sledeći gol čekalo do 52. minuta kada je pogodio Bernardo Silva. Asistirao mu je Kevin de Brujne, a Belgijanac se devet minuta kasnije upisao u strelce.


Kevin Long je savladao svog golmana za 4:0 na semaforu, dok je konačan rezultat postavio "rezervista" Serhio Aguero sa "bele tačke" u 85. minutu.

Gvardiola je na ovoj utakmici mahom koristio najjače igrače, izuzetak su nastupi Otamendija, Žesusa, Gundogana i Mahreza koji manje igraju ove sezone, očigledno s namerom da svoju ekipu "namesti" na pravu formu u nastavku sezone i za izazove koje ih čekaju u dva važnija takmičenja - Premijer ligi i Ligi šampiona.

Zanimljivo, Siti je u kup utakmicama ove sezone - kojih je do sada odigrao šest - postigao već 28 golova. "Najbolje" su prošli Lester, koji su izbacili posle penala kada je u regularnom delu bilo 1:1, odnosno Barton koji je "pomilovan" u revanšu (1:0) nakon što su primili devet golova.


Prolaz dalje danas su obezbedili Derbi, Fotford, Svonsi i Donkaster, dok će se čak četiri utakmice ponavljati zbog nerešenog ishoda, samo s zamenom domaćinstva.

Malo je nedostajalo da bude i pet, međutim defanzivac Milvola, Marej Volas, je u 95. minutu savladao Pikforda i izbacio Everton iz FA Kupa (3:2), iako je tim iz Čempionšipa dva puta na ovom susretu gubio.

RIšarlison i Tosun su dovodili "karamele" u vođstvo na krcatom "Denu", međutim Gregori, Kuper i Volas su obradovali čuvene navijače Milvola.

Rezultati i parovi 4. kola FA Kupa
:

Bristol - Bolton 2:1
Arsenal - Mančester junajted 1:3

u subotu

Akrington Stenli - Derbi Kaunti 0:1
Mančester siti - Barnli 5:0
Njukasl - Votford 0:2
Brajton - VBA 0:0 (meč se ponavlja)
Svonsi - Džilingem 4:1
Midlzbro - Njuport Kaunti 1:1 (meč se ponavlja)
Šruzberi - Vulverhempton 2:2 (meč se ponavlja)
Portsmut - Kvins Park 1:1 (meč se ponavlja)
Donkaster - Oldam 2:1 
Milvol - Everton 3:2
Vimbldon - Vest Hem 20.45

u nedelju

Kristal Palas - Totenhem 17.00
Čelsi - Šefild Venzdej 19.00

u ponedeljak

Barnet - Brentford 20.45

Žreb za četvrtfinale je 18. februara, a utakmice će biti odigrane 16. marta.

Polufinala su 6. aprila, a finale 18. maja.


Titulu brani Čelsi, koji je u poslednjoj utakmici prošle sezone savladao Mančester junajted na "Vembliju" rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Eden Azar u 22. minutu sa bele tačke za osmi trofej u najstarijem takmičenju na svetu.

"Plavci" su se tako izjednačili sa Totenhemom i približili najuspešnijima, Arsenalu sa 13, Junajtedu sa 12 osvojenih trofeja, dok su Liverpul i Aston Vila ostali na deobi petog mesta sa sedam.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC