• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cela planeta je videla - Benfika ima novog dragulja!

Autor mondo.rs

Najveći portugalski talenat od Kristijana Ronalda "pojavio" se ove sezone u dresu Benfike i već sada je jasno da u njemu imamo buduću zvezdu fudbala. Samo je pitanje u čijim bojama.

Šest golova na "Da Lužu", ali publika je videla i više od toga...

Pred njihovim očima blistao je talentovani Žoao Feliks, momak rođen 1999. godine, koji je s tri gola i asistencijom uništio Ajntraht (4:2) i tako opravdao poverenje 35 skauta koji su došli u Lisabon kako bi ispratili njegovu igru izbliza.

Na istom terenu dobru partiju prikazao je i dve godine stariji Luka Jović koji je postigao pogodak za Ajntraht protiv "svog kluba", pošto je i dalje član Benfike, čak 25. ove sezone, a iako u igrama Srbina i Portugalca nema mnogo sličnosti, bez obzira što su obojica napadači, već sinoć je bilo izvesno da ćemo ih skoro gledati u najboljim ekipama današnjice...

Momci vredni pažnje su deo "novog fudbalskog talasa" koji će pogoditi Evropu i samo je pitanje čije će boje obući, pošto već sada deluje da imaju kvalitet za vrhunski nivo.

LUKU JOVIĆA SU ISPUSTILI: SAD IM MALO I 70 MILIONA!

Odavno je poznato da igre Luke Jovića ove sezone prate Barselona, Real Madri, Bajern Minhen i Mančester siti, s tim da je Srbin i dalje blizu odluke da još jednu sezonu provede u Frankfurtu, dok je još nešto "šira lepeza" ekipa koje bi "sve dale" za Feliksa.

Ono što zvuči potpuno neverovatno jeste da je Feliks u "pro" fudbalu tek od avgusta 2018. godine kada je dobio šansu u prvom timu Benfike i potom je prigrabio na najbolji način, pošto do sada na svom kontu u seniorskom fudbalu ima 15 golova i sedam asistencija, što su brojke kakvih se niko ne bi postideo u tom dobu.

Ovaj momak može da igra na više pozicija - od napadača, preko lažne devetke, desetke ili krila - i odlikuje ga dobar šut, vizija s loptom, dribling, kontrola, tehnika...


Ovaj momak je rođen u Visuu gde je od malih nogu u Tondeli, gde mu je otac bio trener, bio prepoznat kao veliki talenat pošto je sve vreme igrao sa godinu-dve starijima od sebe. Svi su pričali o njemu i Porto, koji uvek traga za talentima, uspeo je da ga dovede još kao osmogodišnjaka, ali nije imao vere u njega.

Posle sedam godina u omladinskom pogonu Porta, sa njim nije obnovljena saradnja pošto su smatrali da nema fizičke predispozicije da uspe u fudbalu. Kako to obično biva, dete je "poraslo", dokazalo se u Padroenseu, pa ga je pokupila Benfika.

Vredno je radio i bio poređen sa Pablom Ajmarom, Ruijem Koštom i Bernardom Silvom i senzacionalnim partijama u "B" timu stigao je do prvog tima.

Za njega kažu da je najveći talenat koga je Portugal imao još od Kristijana Ronalda, a koliko je Benfika sigurna u to da će na njemu zaraditi ogroman novac možda najbolje govori klauzula ubačena u novopotpisani ugovor.

Već su odbili ponudu od 60 miliona funti koju je poslao Liverpul, a teško da će ga pustiti ispod "ključa" koji stoji na papiru - 105 miliona funti!

Ogroman je to novac za talenta koji igra u portugalskoj ligi, ali neki od klubova će morati da se kockaju kako bi u njemu dobili igrača za narednih deset godina, možda na njega krenu već ovog leta kako bi "sredili konkurenciju".

U dugačkoj koloni stoje Liverpul, Mančester junajted, Čelsi, Barselona, Real Madrid... i verovatno svaki od klubova koji je gledao meč protiv Ajntrahta, a ima novca.

Zamislite samo reakciju ljudi iz Porta koji su procenili da Feliks nije talentovan.

Pogledajte neke od njegovih majstorija.

Žoao Feliks
Izvor: YouTube/ScoutNationHD

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC