• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević: Prvi na tabeli je najveći gubitnik

Autor mondo.rs

Trener Zvezde pred okršaj sa Radničkim je izjavio da "počinje novo, mini prvenstvo", u kome nisu dozvoljene greške. "Lalatović prebacio karakter i temperament na ekipu".

 Milojević: Prvi na tabeli je najveći gubitnik Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u prvih 30 kola Superlige Srbije osvojila 84 od mogućih 90 bodova, stekla devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički, ali je ta prednost primenom propozicija takmičenja, koje su na snazi od sezone 2015/16, svedena na samo "plus četiri".

Nišlijama se pruža prilika da eventualnom pobedom u subotu na stadionu "Rajko Mitić" (18.00, Arena sport 1) priđu šampionu na samo jedan bod i u tom slučaju bi se u preostalih šest kola vodila žestoka borba za titulu.

"Biće veoma zanimljivo. Ciljna je ravnina i greške ne bi trebalo da budu dozvoljene", naveo je Vladan Milojević na konferenciji za novinare pred derbi protiv Radničkog i početak plej-ofa.

"Spremali smo se maksimalno. Ne treba veći motiv nego kada igrate protiv ekipe koja je zauzela drugo mesto. Bodovna razlika nije velika, tako da je svaka naredna utakmica najvažnija".

Milojević je naglasio da ima na raspolaganju sve igrače i da osim zamora pred finiš duge sezone, nema nikakvih problema u timu.

S obzirom na to da posle Radničkog slede gostovanje Čukaričkom (21. aprila) i "večiti" derbi na domaćem terenu (25. aprila), Zvezdin šef struke očekuje da kroz dve nedelje mnogo toga bude jasnije u šampionskoj trci.

"Celo prvenstvo se svodi u dve nedelje. To jeste psihičko opterećenje, ali smo ga sklonili sa strane i ceo fokus nam je na utakmici sa Radničkim. Oni su igrali standardno dobro, oborili su mnogo rekorda i zaslužuju poziciju na kojoj su".

Milojević je kolegu iz niškog kluba, Nenada Lalatovića, nazvao "jednim od najboljih trenera koje Srbija ima, koji je karakter i temperament prebacio na ekipu", a sa mnogo respekta govorio je i o igračima, kako onim iskusnijim, tako i o mladim snagama.

Upitan da li mu je čudno što je Radnički trenutno Zvezdin najveći rival, a ne Partizan, Milojević je odgovorio da je to "realnost", ali i da će "'večiti derbi' uvek biti derbi".

Ponovio je svoj poznati stav, da je u postojećem sistemu takmičenja "najveći gubitnik" prvoplasirani tim posle regularnog dela.

"Sistem je takav da se dele bodovi i ovo sada je novo, mini prvenstvo. Prethodnih 30 utakmica je bila samo borba za poziciju na tabeli sa koje ćemo da krenemo u plej-of. Onaj ko je završio sedmi ili osmi, ima šanse za Evropu, na primer. To je dobro za sve, ali prvi je najveći gubitnik. To je tako i nemamo šta posebno da pričamo o tome".

Vladan Milojević pozvao je navijače da u što većem broju dođu na stadion, ne samo u subotu, i tako pomognu ekipi u završnici prvenstva.

Takođe je rekao da njegova ekipa pruža punu podršku košarkašima Zvezde, u finalu plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti.

"Navijaćemo svim srcem".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC