• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted srećno do pobede, penali ih drže u igri!

Autor mondo.rs

Solskjerova ekipa srećno došla do pobede u utakmici u kojoj su bili lošiji rival.

Fudbaleri Mančester junajteda uz puno sreće su pobedili Vest Hem na svom terenu rezultatom 2:1. Domaći su do bodova došli golovima iz penala koje su protivnički igrači "poklonili" ekipi sa "Old traforda" i omogućili im da nastave trku za mesta koja vode u Ligu šampiona.

Izabranici Olea Gunara Solskjera su bolje počeli meč, imali su terensku inicijativu ali nisu stvarali velike šanse. U 19. minutu igre, napadi su urodili plodom, ali više zbog nesmotrenosti defanzivaca Vest Hema nego zbog dobre igre Junajteda.

Mata je primio loptu na ivici protivničkog kaznenog prostora, Snodgras je nespretno reagovao i faulirao ga, a sudija je odlučio da dosudi prvi penal na utakmici. Pol Pogba je preuzeo odgovornost i hladnokrvno doveo svoju ekipu u prednost.

Gosti su se "trgli" nakon primljenog gola, krenuli su ofanzivnije ka golu rivala, ali nisu uspeli da stvore ozbiljnije šanse i postignu gol do poluvremena.

Pelegrinijev tim je u drugom delu igre nastavio tamo gde je stao pre pauze i svega četiri minuta nastavka bila su im dovoljna da izjednače rezultat. Gosti su iskoristili lošu komunikaciju De Hee i Pogbe, presekli pas u opasnoj zoni i posle centaršuta Lansinija došli do pogotka preko Andersona.

Igrači Vest Hema nastavili su sa dobrom igrom, imali nekoliko odličnih prilika za postizanje pogotka ali je De Hea u tom periodu bio nesavladiv i sačuvao je nade svog tima.

Situacija se potpuno promenila svega deset minuta pre kraja utakmice kada je odbrana gostujućeg tima još jednom loše reagovala.

Marsijal je dobro utrčao iza leđa defanzivaca, Frederiks ga je stigao na ivici šesnaesterca, ali samo uspeo da napravi oštar prekršaj i natera sudiju da još jednom pokaže na belu tačku. Repriza situacije iz 19. minuta – Pogba je još jednom siguran izvođač, a Fabijanski ponovo vadi loptu iz svoje mreže.

Gosti do kraja nisu uspeli da se ponovo vrate u meč uprkos pokušajima pa je Mančester junajted i pored slabe igre uspeo da dođe do sva tri boda.

Solskjerova ekipa sada zauzima peto mesto, preskočili su Arsenal i sada imaju bod prednosti i utakmicu više od londonskog tima.

Domaćin nastvalja i borbu za pozicije koje garantuju učešće u najjačem evropskom takmičenju u narednoj sezoni budući da zaostaju za četvrtoplasiranim Čelsijem za dva boda, dok Vest Hem ostaje na 11. mestu sa smanjenim šansama za Evropu naredne godine.

Mančester junajted: De Hea – Dalo, Smoling, Džons, Roho – Fred, Pogba, Mata – Lingard, Marsijal, Lukaku

Vest Hem: Fabijanski – Zabaleta, Balbuena, Ogbona, Masuaku – Rajs, Snodgras, Nobl – Anderson, Lansini, Ćićarito

Rezultati 34. kola:

Totenhem – Hadersfild 4:0 (2:0)
/Vanjama 24, Lukas 27, 87, 90+3/

Brajton – Bornmut 0:5
/Gosling 33', Frejzer 55', Bruks 71', Vilson 82', Stanislas 92'/

Barnli – Kardif 2:0
/Vud 31',92'/

Fulam – Everton 2:0
/Kerni 46', Babel 69'/

Sautempton – Vulverhempton 3:1
/Redmond 2', 30', Long 71' - Boli 28'/

Mančester junajted – Vest Hem 2:1
/Pogba p. 19', p. 80' - Anderson 49'/

nedelja:

Kristal Palas – Mančester siti 15.05

Liverpul – Čelsi 17.30

ponedeljak:

Votford – Arsenal 21.00


u petak:

Lester - Njukasl 0:1 (0:1)
/Perez 32'/

TABELA:
 Liverpul (-1) 82, Mančester siti (-2) 80, Totenhem (-1) 67, Čelsi (-1) 66, Mančester junajted (-1) 64, Arsenal (-2) 63, Lester 47, Vulverhempton (-1) 47, Everton 46, Votford (-2) 46, Vest Hem 42, Bornmut 41, Kristal Palas (-1) 39, Barnli 39, Njukasl 38, Sautempton (-1) 36, Brajton (-2) 33, Kardif (-2) 28, Fulam 20, Hadersfild 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC