• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti - Spursi: Igraće se fudbal, ovo se ponoviti NEĆE!

U jednoj od najspektakularnijih utakmica u istoriji fudbala videli smo bukvalno SVE. Pet golova za 20 minuta, preokret Sitija za prolazak, gol Spursa koji garantuje polufinale, pa radost u 93. zbog gola Sterlinga. A onda VAR i ofsajd!

Da vam je neko prepričavao ovaj meč i da nemate internet da proverite verodostojnost tih informacija - teško da biste poverovali u istinitost!

Spektakl nad spektaklima odigran večeras na "Etihadu" ulazi u istoriju fudbala. Ovo je bio jedan od najluđih i najsadržajnijih mečeva svih vremena, u kom smo videli SVE što jedna utakmica može da sadrži: goleadu, preokrete, dramu, suze radosnice i one zbog tuge.

Totenhem je polufinalista Lige šampiona nakon što je u Mančesteru primio četiri gola, u 93. minutu i peti, ali ih je spasila VAR tehnologija koja je "živa" u ovom takmičenju svega dva meseca. Dosuđena je ofsajd pozicija Kuna Aguera, a Siti više nije imao snage za još nestvarniji "comeback" od onog koji su izveli pre toga...

Spursi su tako prošli dalje zahvaljujući "golu u gostima" odnosno pobedi na svom velelepnom stadionu pre osam dana (1:0), u kom je upravo Aguero promašio penal.

Videli smo čak PET golova u prvih dvadeset minuta utakmice, u kojima su bila saržana dva preokreta, potom je Kun Aguero u 55. minutu doneo gol koji garantuje prolaz Totenhemu, ali je to Ljorente u 73. minutu "okrenuo" na drugu vodenicu.

Siti je dao sve od sebe i postigao je gol za prolaz preko Sterlinga u poslednjim trenucima utakmice, ali je Čakir procenio da je B. Silva dodao loptu, ne da se odbila od njega.

To je značilo ofsajd koji je signalizirala VAR soba i rešila meč, tako da će Ajaks biti rival Totenhemu u borbi za finale Lige šampiona.

MANČESTER SITI - TOTENHEM 4:3, UKUPNO 4:4 - SPURSI IDU DALJE!

/Sterling 4, 21, B. Silva 11, Aguero 59 - Son 7, 10, Ljorente 73/


Ono što se desilo za prvih 20 minuta na "Etihadu" prepričavaće se godinama.

"Sevalo" je na obe strane terena i sve je ulazilo u mrežu Edersona i Lorisa kao da je u pitanju "bag" u kompjuterskog igri, a ne četvrtfinale najjačeg međunarodnog klupskog takmičenja, gde se obično očekuju tvrđe utakmice, malo golova...

Sve je bilo protivno "zakonima fudbala", ali niko se neće buniti zbog goleade koja je ubrzala puls svih onih kraj malih ekrana, posebno publike na "Etihadu".

Počelo je već u 3. minutu i kombinacijom De Brujnea i Sterlinga, da bi Hjung-Min Son već do 10. minuta s dva gola doneo prednost Totenhemu koja je značila da "građanima" sada nedostaju čak TRI pogotka kako bi prošli u polufinale Lige šampiona.

Već jedan manje na njihovoj duši bio je u 11. minutu kada je Bernardo Silva prevario Denija Rouza, a Rahim Sterling je sa druge stative (20') još jednom iskoristio pas KDB-a.

ŠTA JE BILO U PORTU: LIVERPUL RUTINSKI POTVRDIO PROLAZ!

To je značilo da je Mančester sitiju preostalo najmanje još 70 minuta fudbala na "Etihadu" tokom kojih im je potreban još "samo" jedan gol u mreži Totenhema za prolaz, pod uslovom da ne prime više nijedan, dok se ta računica nije dopala Maurisiju Poketinu, što je jasno pokazao izmenom pred kraj prvog poluvremena.

Kada je zadnji vezni Musa Sisoko pokazao da ne može da nastavi meč, Poketino nije uveo igrača sličnih karakteristika - poslao je na teren napadača Ljorentea.

Računao je da je za Totenhem "bezbolnije" ako postigne još jedan gol jer u tom slučaju Sitiju nedostaju još tri u njihovoj mreži, pa zašto se ne bi kockao kada je već njegova ekipa igrala toliko otvoreno i već uspevala da kazni "građane".

Nije im mnogo značio napadač na terenu pošto je Siti "ubacio u šestu brzinu" u nastavku meča i propustio tri velike šanse preko Sterlinga, Bernarda Silve i De Brujnea, kada je Ugo Loris pokazao zbog čega je napadač svetskog šampiona u fudbalu i zašto je već godinama nezamenljiv među stativama Totenhema, kao igrač i kao lider ekipe.

Njegove dobre odbrane nije u prednost na drugoj strani terena pretvorio Fernando Ljorente u dva navrata - i onda kazna.

Nestvarni Kevin de Brujne je još jednom napravio prednost na sredini terena kada je kao voz izdržao duele sa trojicom igrača u "međuprostoru", a onda u idealnom trenutku dodao loptu za Kuna Aguera koji je "pocepao" mrežu Lorisa u 59. minutu za rezultat koji kaže - Siti ide dalje!

Naravno, nije tu sve završeno... Ni blizu!


Fernando Ljorente je obavio ono zbog čega je uveden u igru u 73. minutu kada je posle kornera iskoristio očajne reakcije Edersona i Kompanija i postigao gol, dilema je bila da li rukom ili kukom, a arbitar Džunejt Čakir presudio je da je pogodak posle višeminutnog pregleda snimka.

Ubacio je u igru Gvardiola brzonogog Sanea, pretio je Gundogan, a onda gol!

Kristijan Eriksen je bio neoprezan, lopta se odbila od Bernarda Silve do Kuna Aguera, on je glavom spustio sebi u idealan položaj, asistirao Rahimu Sterlingu koji je prevario Uga Lorisa, ne i VAR sobu koja je pratila ovu situaciju.

Džunejtu Čakiru je saopšteno da je bio ofsajd, Siti nije imao snage za jedan gol, a to je značilo da će Pep Gvardiola besan odjuriti u svlačionicu...

...i da će Poketino slaviti kao nikad u životu!


MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Kompani, Laport, Mendi (od 84. Sane) - Gundogan, De Brujne, D. Silva (od 62. Fernandinjo) - Sterling, B. Silva i Aguero.

TOTENHEM: Loris - Tripijer, Aldervereld, Fertongen, Rouz (od 90. Sančez) - Sisoko (od 41. Ljorente), Vanjama, Ali, Eriksen, Mura (od 80. Dejvis) - Son.

Meč je sudio turski arbitar Džunejt Čakir.

Parovi i rezultati četvrtfinala Lige šampiona:

utorak

Barselona - Mančester junajted 3:0 (2:0)(prvi meč 1:0)
/Mesi 18, 20, Kutinjo 61/

Juventus - Ajaks 1:2 (1:1)(prvi meč 1:1)
/Ronaldo 28 - Van Den Bek 34, De Liht 67/

sreda

Porto - Liverpul 1:4 (0:1) (prvi meč 0:2)
/Militao 69 - Mane 25, Salah 65, Firmino 77, Van Dajk 84/

Mančester siti - Totenhem 4:3 (3:2) (prvi meč 0:1)
/Sterling 4, 21, B. Silva 11, Aguero 59 - Son 7, 10, Ljorente 73/

U polufinalu (30. april/1. maj - 7. maj/8. maj) ukrštaju se bolji iz duela Totenhem i Ajaks, odnosno drugi polufinalni par čine Liverpul i Barselona.

Finale se igra 1. juna na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! TOTENHEM IDE DALJE!

90+4' - NE! OFSAJD!

90+3' - GOOOOOOL! STERLING!!! 4:4!

Nemoguće!

Ne, nije mogla drama drugačije da se završi. 

90' -
Šalje Sančeza na teren Poketino, napolje će Rouz. Pet minuta nade za Siti!

85' -
Gundogan sa pet metara preko gola! Nije bio ofsajd...

84' -
Liroj Sane je na terenu umesto Benžamana Mendija.

80' - Sjajan skok Aguera i muke za Lorisa, ali je sačuvao prednost Spursima!

78' -
Žuti karton za Vanjamu, kakav start...

76' - GOL JE PRIZNAT! 4:3! 

Sitiju sada treba jedan gol... Šta gledamo ovo večeras!

72' - LJORENTE!!! GOL! TOTENHEM JE SMANJIO! 4:3!


Ludilo na "Etihadu" i pogodak Fernanda Ljorentea posle kornera, očajna reakcija Edersona i Kompanija, još jednom... 

Jedino je sporno da li je igrao rukom? Definitivno jeste zakačio, ali od kuka je lopta završila u mreži. Velika je odluka pred turskim arbitrom, nije do kraja jasno da li je gol regularan ili nije i drama traje.

62' -
Fernandinjo menja Davida Silvu.

59' - GOOOL! AGUERO! SITI IMA REZULTAT ZA PROLAZ 4:2!

Kevin de Brujne je razbio vezni red Totenhema ove večeri. Ponovo se našao u "međuprostoru", snagom tela izdržao je duele s trojicom i u idealnom trenutku "gurnuo" loptu za Kuna Aguera, da bi ovaj strašnim udarcem matirao Lorisa.

Sada Siti ima rezultat za prolaz...


55' - Ljorente!

Velika sada obrana i na drugoj strani posle dve katastrofalne reakcije Vensana Kompanija. Nema snage, brzine, više ni umeća da stigne rivale...

53' - KDB! LORIS!

Uf, namestio se i "Iz kolena" šutnuo De Brujne, bežala je lopta od Lorisa, ali je odbranio. Strašan pritisak Sitija početkom nastavka.

50' - Bernardo!

Evo najveće šanse na meču koja nije gol...

Fenomenalna akcija Sitija preko Davida Silve sa levog boka i povratne na sedam metara za Sterlinga, da bi na odbijenu loptu natrčao Bernardo Silva - i promašio posle kontakta sa čuvarom. Mnogo sreće za Spurse!


48' -
Son je napravio neoprezan start na De Brujneu na ivici kaznenog što je Čakir kaznio kartonom, ali očekivao se bolji udarac Belgijanca. Preko gola!

45+3' -
Idemo na pauzu - nestvarnih dvadesetak minuta u kojim smo videli pet golova, ali još ništa nije rešeno... Sitiju sa ovim rezultatom potreban još gol, a ako Totenhem uspe da ih "rani" još jednom - onda čak tri!

43' - SON! UF!

Samo je namestio loptu za šut levom pored Vokera, opalio, a Ederson nije mogao ništa... Lopta je ipak prozujala pored stative, žali Poketino za propuštenom šansom.

40' - NE!

Poketino na teren šalje Fernanda Ljorentea. Hrabro. Gol bi značio da Sitiju onda mora da postigne još tri... Videćemo da li će se ovo isplatiti.



39' -
Žali se na povredu Musa Sisoko i morao je Poketino da na zagrevanje pošalje rezerviste... Ko će na teren, Oliver Skip je prvi favorit?

31' -
Siti kontroliše sva dešavanja na terenu i najviše problema pravi Totenhemu na strani koju brani Dani Rouz. Nemoćan je sam protiv Bernarda Silve koji je uspeo da šutira pored njega, samo ovoga puta ne toliko precizno.

20' - GOOOOL! OVO JE NEVIĐENO! STERLING! 3:2!


Kao da gledamo rukomet!

I treći šut igrača Sitija u okvir gola završio je iza leđa Uga Lorisa, ponovo u saradnji De Brujnea i Sterlinga. Sačekao je na drugoj stativi loptu brzonogi dribler i pospremio je u mrežu, sada Sitiju fali samo jedan gol!

Maurisio Poketino u neverici...


11' - GOOOL! I NE STAJU! KAKAV MEČ! 2:2! SILVA!

Raduju se fudbaleri Sitija koji su sada na dva gola minusa!

Sada je loša bila odbrana Totenhema koja je "otvorila" čitavu desnu stranu za Bernarda Silvu, ovaj je ušao u kazneni prostor, gađao gol Uga Lorisa, a pomogao mu je Deni Rouz koga je lopta zakačila i prevarila golmana.

Ko je ovo očekivao!?


10' - GOOOL! ŠTA JE OVO! SON! 1:2!


Kakav početak utakmice na "Etihadu", ko je očekivao tri gola za deset minuta!

I ovoga puta je Mančester siti katastrofalno delovao u odbrani i posle nove greške Laporta pogodio je Son, ovoga puta prelepim udarcem sa 14-15 metara. Probao je u blok da mu uđe Kompani i ništa nije uspeo...

7' - ODMAH IZJEDNAČENJE! SON! 1:1!

Au, kakav meč gledamo na "Etihadu", kratko je trajala radost Sitija!

Totenhem je odmah uzvratio nakon majsorskog dodavanja Delea Alija koji je loptu "gurnuo" iza odbrane Sitija, pomogao mu je nespretni Laport, a ništa bolje nije intervenisao ni Ederson koga vara lopta...


3' - ODMAH GOL! STERLING! 1:0!

Samo tri minuta bila su dovoljna Sitiju da izjednači u ovom dvomeču.

Kevin de Brujne je "navukao" na sebe trojicu igrača i pod pritiskom dodao na desni bok za Sterlinga, a fantastični Englez je ušao u sredinu, namestio se na šut desnom nogom i pogodio je dalji ugao Uga Lorisa.

Ovo sluti na odličan meč...

1' -
Meč je počeo!

- Na "Etihadu" je spremna koreografija sa svetloplavim zastavicama, podseća malo na ono što smo često viđali na "Stamford bridžu" prethodnih godina, samo je u pitanju druga nijansa iste boje.

- Od prethodnih 16 utakmica - Mančester siti je dobio čak 15 i izgubio taj jedini od Totenhema.

- Siti je prošao u narednu fazu evropskih takmičenja samo dva puta nakon što je izgubio prvi meč. Nisu prošli čak pet puta...

- U prethodna četiri gostovanja na "Etihadu", Totenhem je dao bar po gol.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC