• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Clean sheets" Borca: Drugarstvo, ne konkurencija!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac u proljećnom dijelu Prve lige Republike Srpske nije primio nijedan pogodak!

 MONDO: FK Borac bez primljenog gola na 7 utakmica Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Na sedam mečeva proljećnog dijela, tačnije 639 minuta, golmani crveno-plavih Kenan Topolović, Nemanja Trkulja i Marko Savatović sačuvali su svoju mrežu, što je doprinijelo povećanju razlike na čak 12 bodova u odnosu na drugoplasiranu Slogu iz Gornjeg Crnjelova. 

Borac je ovog proljeća zabilježio dva remija i pet pobjeda, trasiravši put ka tituli i povratku u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Pred izabranicima Darka Vojvodića "padala" je Slavija u Istočnom Sarajevu (0:2), Sloboda iz Mrkonjić Grada (4:0), zvornička Drina (1:0) i Kozara (1:0) u Banjaluci, dok su gostujući susreti sa Slogom (0:0) i Sutjeskom (0:0) okončani remijima.

A posljednji meč sa Slogom u Velikoj Obarskoj, završen je ubjedljivom pobjedom Banjalučana - 0:3 (0:1).

Borac dokazao da je bolji od Sloge!

Topolović, koji je branio na četiri meča, istakao je za MONDO da su svi u klubu sa banjalučkog Gradskog stadiona zaslužni za vrlo uspješno Borčevo proljeće, u kojem nijednom nije vađena lopta iz mreže.

"Svi smo pomalo zaslužni, možda prvo golmani, pa onda zasluge idu odbrani, ali i ostatku ekipe što nismo primili nijedan gol. Iako imamo 12 bodova prednosti moramo ozbiljno da pristupimo predstojećim mečevima kako bi što prije osvojili titulu i vratili se u Premijer ligu BiH", izjavio je Topolović, koji je u banjalučki tabor u januaru došao iz zaprešićkog Intera, a u mlađim kategorijama branio je i za Sarajevo, Željezničar, te Cibaliju iz Vinkovaca.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Njegov kolega sa golmanske pozicije Nemanja Trkulja složio se da su svi u ekipi podjednako zaslužni za "clean sheets" Banjalučana u drugom dijelu sezone. 

"Ne treba nikoga posebno izdvajati jer smo svi podjednako zaslužni. Dobra je atmosfera u klubu, na treninzima dobro radimo, imamo sjajne odnose u svlačionici, posebno kod nas golmana. Više smo drugari nego konkurencija i to je rezultiralo odličnim partijama. Cijeli tim je svako u svom segmentu doprinio da imamo 12 bodova prednosti, ali dok teoretski ne osiguramo titulu, neće biti opuštanja", rekao je našem portalu Trkulja, koji je sačuvao mrežu crveno-plavih na dva susreta, a Marko Savatović na jednom meču.

Serija bi mogla da bude nastavljena već u subotu kada na banjalučkom Gradskom stadionu gostuje Kozara iz Gradiške.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC