• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac ne zanima rekord već matematika

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac dočekaće u subotu (19.00) Kozaru iz Gradiške u derbiju drugog kola Lige za šampiona Srpske s ciljem da nastavi uspješnu seriju i što prije i matematički osigura povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

 Borac - Kozara, Prva liga RS, Darko Vojvodić, Bojan Burazor, izave Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su gostujućim trijumfom nad drugoplasiranom Slogom iz Gornjeg Crnjelova (0:3) praktično razriješili dileme, ako je neko uopšte i sumnjao, s obzirom da su pobjegli na ogromnih 12 bodova razlike na devet kola do kraja.

Ipak, trener Banjalučana Darko Vojvodić želi što prije da i matematički osigura povratak Borca u Premijer ligu BiH i zbog toga očekuje pobjedu nad Kozarom.

"Nakon važne pobjede nad Slogom i značajne prednosti koju imamo, naša obaveza i dužnost je da protiv Kozare nastavimo niz pobjeda i odigramo najbolje što umijemo kako bi što prije i matematički osigurali povratak u Premijer ligu BiH, što je na koncu i bio cilj", rekao je Vojvodić na konferenciji za štampu u Trofejnoj sali Gradskog stadiona.

Prema njegovim riječima, do kraja sezone će sigurno pružiti šansu i nekim mladim igračima, koji bi mogli postati budućnost banjalučkog kluba.

"Prvenstveno mislim na Marka Kujundžića, od kojeg klub zaista mnogo očekuje. Na radaru su Vladimir Arsić i Nikola Turanjanin i oni će sigurno dobiti priliku do kraja prvenstva".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Vojvodić je takođe čestitao svojim igračima na svemu prikazanom u dosadašnjem dijelu sezone.

"Svaka im čast, pokazali su kako se nosi dres Borca, odnosno kako i dolikuje. Na dobrom smo putu da se vratimo u bh. elitu, a na kraju krajeva, teren nas nije izbacio iz Premijer lige BiH. Naše prirodno mjesto je u Premijer ligi BiH i nadam se da će Borac tu još dugo, dugo i ostati", dodao je Vojvodić i napomenuo da protiv gradiške ekipe neće računati na Almedina Ziljkića zbog tri žuta kartona, kao i na Bojana Batara i Aleksandra Popovića, koji su se požalili na povrede.

"Ali, bili smo u gorim problemima, pa nismo kukali, a nećemo ni sada. Očekujem dobru utakmicu i nadam se našoj pobjedi".

Da Krupa opstane u Premijer ligi BiH

Vojvodić je potvrdio da je uživo posmatrao prethodni dvoboj između Krupe i Tuzle siti (1:0). "Izuzetno cijenim i poštujem tim Krupe i želim im da izbore opstanak u šampionatu BiH. Povratkom Slobodana Starčevića na klupu izgledaju mnogo bolje i ponavljam da se nadam da će opstati jer bi to bilo odlično za banjalučki i fudbal u Republici Srpskoj".

 O gradiškom timu, strateg Borca je govorio u superlativima...

"Kozara je odlična ekipa sa dobrim igračima, kolega Igor Janković je napravio dobar posao. Ispunili su sve svoje ciljeve i mogu igrati rasterećeno do kraja. Nekad sam u karijeri igrao u gradiškom klubu, koji je takođe veliki klub i sigurno zaslužuje mjesto u Premijer ligi BiH".

Banjalučki tim u proljećnom dijelu nije vadio loptu iz mreže na sedam utakmica, što trener Vojvodić jako cijeni otkrivši da će u subotu na golu crveno-plavih stajati Kenan Topolović.

"Mladi reprezentativac BiH je perfektno branio na meču u Velikoj Obarskoj. Time ne želim da umanjim kvalitet Nemanje Trkulje i Marka Savatovića, ali u ovom momentu je prvi golman Topolović. Riječ je o izvanrednom talentu i u odličnoj je formi. Da li će primiti ili neće primiti gol, nismo time opterećeni, niti jurimo nekakve rekorde. Gledamo kako će nam ovi mečevi sutra pomoći u Premijer ligi BiH, a ne zanima nas ni kolika će biti bodovna razlika na kraju. Bitno je da smo prvi", zaključio je Vojvodić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Vezni igrač Borca Bojan Burazor takođe očekuje da Borac nastavi pozitivnu seriju.

"Respektujemo Kozaru koja na Gradski stadion dolazi rasterećena da se pokaže u najboljem izdanju. Svakako da smo dobro trenirali tokom sedmice, atmosfera je sjajna u ekipi i nadam se da ćemo s nova tri boda u subotu nastaviti put ka cilju, a to je Premijer liga BiH".

PRVA LIGA RS, 24. KOLO

LIGA ZA ŠAMPIONA


Borac - Kozara
Sloga - Podrinje
Željeznicar - Rudar Prijedor


TABELA: Borac 58, Sloga GC 46, Rudar 40, Željezničar 36, Kozara 30, Podrinje 29

LIGA ZA OPSTANAK


Sloboda Mrkonjić Grad - Drina
Slavija - Modriča
Tekstilac - Sutjeska


TABELA: Slavija 27, Tekstilac 25, Drina 25, Modriča 25, Sutjeska 20, Sloboda 18

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

KO ZNA MOŽDA ĆE BORAC BRILJIRATI U BH ELITI I EKSPRESNO IZBORITI POVRATAK U PRVU LIGU REPUBLIKE SRPSKE

Sarkozić

@MILOŠ prestani biti portparol Borca...ti tu ne pripadaš....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC