• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković: Jedan cilj - što jači Borac!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Predsjednik "crveno-plavih" na početku priprema istakao da će na Gradskom stadionu učiniti sve da što prije formiraju ekipu, koja će biti konkurentna svim rivalima iz vrha tabele Premijer lige BiH.

 FK Borac početak priprema 2019/20 Premijer liga BiH Vico Zeljković: Jedan cilj - što jači Borac! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Povratnik u premijerligaško društvo, banjalučki Borac, danas je počeo pripreme za novu sezonu.

Nakon osvojene titule u Prvoj ligi RS, igrači iz grada na Vrbasu nisu imali previše vremena za odmor, a šef stručnog štaba Branislav Krunić izvršio je prozivku na Gradskom stadionu, nakon čega je odrađen i prvi trening.

Već u prvoj sezoni u najvišem bh. rangu, Banjalučani će pokušati da se nametnu i stanu rame uz rame sa najboljim ekipama lige, što je potvrdio i predsjednik kluba Vico Zeljković.

"Počinjemo pripreme sa jednim ciljem - što jači i bolji Borac. Očekivanja su velika i to ne krijemo. Pokušaćemo da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo što prije ostvarili naš cilj. Da li je to realno očekivati odmah u prvoj sezoni, ne mogu vam tačno reći", rekao je Zeljković na startu priprema.

Prvi čovjek Borca svjestan je da njega i njegove saradnike očekuje mnogo posla u narednom periodu, posebno tokom prelaznog roka, jer će Banjalučani morati da se pojačaju ako žele parirati najjačim bh. ekipama u Premijer ligi BiH.

"Mnogo toga zavisiće i od prelaznog roka, ali u svakom slučaju moraćemo biti konkurentni sa ekipama iz vrha tabele. Iako nam je ovo povratnička sezona, svjesni smo da naši navijači od nas to očekuju i Borac to zaslužuje, da bude tamo gdje mu je mjesto", dodao je.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Odlaskom Marka Maksimovića s pozicije sportskog direktora ostalo je upražnjeno mjesto na ovoj funkciji, a Zeljković je naglasio da Branislav Krunić neće biti samo šef stručnog štaba, nego tim menadžer.

"Krunić obavlja funkciju tim menadžera. To znači da će osim trenerskog posla biti i sportski direktor, tako da smo objedinili te funkcije, što je praksa i u drugim klubovima iz okruženja i šire", saopštio je Zeljković odluku kluba.

Maksimović će ostati u klubu, gdje će ubuduće raditi sa juniorima. Zeljković je istakao da će mnogo pažnje u budućnosti biti usmjereno na rad omladinske škole, koja će doživjeti mnoga unapređenja.

"Maksimović je preuzeo juniorsku ekipu i tu će nastaviti usavršavanje, dok ćemo narednih dana, zajedno sa Krunićem, rješavati pitanje šefa omladinske škole. Funkcija tim menadžera obavezuje ga da pored prve ekipe sarađuje i sa omladinskom školom. Već naredne sedmice imaćemo tačno definisane stvari oko škole, koju želimo da podignemo na viši nivo. Svaka generacija imaće dva trenera, a biće tu i drugih novina, koje ranije nismo mogli da implementiramo zbog situacije u klubu i dugova koje smo imali. Polako rješavamo ta dugovanja, koji su nas svakodnevno opterećivali, čime nam se otvara mogućnost da razvijamo klub, zbog čega i jesmo ovdje. Ulaganje u infrastrukturu i omladinski pogon olakšaće nam posao kako bismo ostvarili naše ciljeve, a to je ranije bilo nemoguće uraditi. Sada smo u poziciji da radimo kao normalan klub", zaključio je Zeljković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

I Krunić je potvrdio da će se profesionalno raditi sa omladinskim selekcijama, koje su preduslov za jak i stabilan prvi tim.

"Cilj u narednom periodu je jačanje omladinske škole i osvrtanje na sopstvene snage. Osim šest juniora koje smo priključili prvom timu, tu su još Vladimir Arsić i Marko Kujundžić, koji su od ranije članovi seniorske ekipe, tako da je ukupno osam naših omladinaca u prvom timu. To ne znači da nećemo još nekoga priključiti seniorskom timu. Neće biti jakog Borca, ako ne budemo imali svojih klinaca", poručio je trener Borca.

BORAC SA KRUNIĆEM I UZ PODRŠKU VLASTI IDE KA VRHU!

Podsjetimo, fudbaleri Borca radiće u Banjaluci do 24. juna, kada će otputovati na pripreme na Zlatibor. Prvi test meč imaće protiv Tuzla sitija na putu ka Zlatiboru, gdje će još odmjeriti snage sa Sutjeskom iz Nikšića, kruševačkim Napretkom i Mladosti iz Lučana, dok će ime četvrtog rivala biti saopšteno naknadno.

Po povratku u Banjaluku, "crveno-plavi" će odigrati generalnu probu, kako bi što spremnije dočekali start prvenstva 20. ili 21. jula.

Pogledajte FOTO i VIDEO galeriju sa današnjeg okupljanja...

...
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aj Borac

Gospodin se pokazao prosle godine u Krupi,Vojvodic je napravio pravu pricu kao I Vule,trebalo im je dati podrsku pa makar i ispali iz PL

goga

@Aj Borac Ti kao da si izasao iz zamrzivaca.Vule nema licencu za premijer ligu a voli Borac do poslednje marke.

SG

Lako je zasjesti na grbacu naroda i voditi klub. Izvadi svoje pare, pa vladaj. Malo morgen. Bolje otimati od naroda! Dole rezimski klubovi!

djordje21

@SG Dole rezimski klubovi, a vjerovatno navijas za Zvezdu ili Partizan hahhaha

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC