• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac sa Krunićem i uz podršku vlasti ide ka vrhu!

Autor mondo.ba

Predsjednik Borca Vico Zeljković najavio ambicioznu sezonu u kojoj će Banjalučani pokušati da se približe samom vrhu PLBIH. Ekipu preuzima Branislav Krunić.

 Borac sa Krunićem i uz podršku vlasti ide ka vrhu! Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac završio je uspješnu sezonu u kojoj je na zelenom terenu ostvaren primarni cilj – povratak u Premijer ligu BIH, a uporedo i stabilizovana finansijska situacija u klubu.

Fudbaleri Borca dobili su sedam dana slobodno, a od 15. juna krenuće sa pripremama za novu sezonu u Premijer ligi BIH, što je prema riječima čelnika Borca izgledalo pomalo i nestvarno prije samo godinu dana.

"Hvala medijima koji su pratili klub, ali i svim sponzorima i ostalima koji su pomogli da prođemo ovaj stresan period. Klub je prošao težak put od nekog gašenja i priče o fuziji do mogućnosti da pričamo o Premijer ligi BIH, ali na način da je Borac jak i stabilan. To više nije floskula, nego činjenica.  Uradili smo mnogo na finansijskom planu i sveli dug na 30-ak posto od onog u prošlosti. Polako i sigurno pravimo preduslove da vratimo Borac tamo gdje ga svi želimo", poručio je predsjednik Borca Vico Zeljković tokom klupskog ručka kojim je obilježen završetak sezone.

On je istakao da su svi u klubu svjesni da imaju malo vremena za pripreme za novu sezonu, ali da je najvažnije da je veliki posao uspješno obavljen.

"Ono što hoću da kažem da Borac više neće doći u ovakvu situaciju, uspjeli smo da 70 odsto problema iz prošlosti riješimo, a imamo i izvjesna obećanja da ćemo ostatak dugovanja riješiti u ljetnom periodu“, dodao je on.

Zeljković je najavio da će Borac u novoj sezoni imati podršku vlasti i da je cilj svih povratak Borca u sami vrh bh. fudbala.

"U ponedjeljak ćemo na Gradskom stadionu održati konferenciju za novinare na kojoj će biti i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik i ostali predstavnici vlasti koji će dati podršku Borcu za ovo sve što radimo i za ono što tek treba da napravimo. Niko od nas lično nije bitan, već klub, a klub treba da se bori za vrh Premijer lige“, istakao je Zeljković.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ekipu će u narednom periodu voditi novi trener, nakon raskida saradnje sa Darkom Vojvodićem.

„Darko Vojvodić je ostavio neizbrisiv trag u Borcu. Sama činjenica da je prrvi trener poslije 13 godina koji je bio toliko pokazuje da nešto želimo. Kasnije je došlo do sporazumnog prekida saradnje, imali smo stresan period, bilo je mnogo emocija, ali razgovorom smo napravili sporazum. Vidjeli ste iz njegovih izjava da nije bilo nikakvih problea, u fudbalu je normalno, a zajadno smo zaključili da je to najbolje i za klub i za njega“, objasnio je Zeljković

BRANISLAV KRUNIĆ NOVI TRENER BORCA

Prvi čovjek Borca potvrdio je ime novog trenera, iako je ostalo da se još riješe formalnosti.

"Što se tiče imenovanja novog trenera, trebali bismo u toku sutrašnjeg dana da okončamo taj posao i Borac bi trebao da sutra dobije novog trenera, a ime je Branislav Krunić“, rekao je Zeljković.

Borac je već krenuo u formiranje ekipe za Premijer ligu BIH i potragu za pojačanjima.

"Lista želja već postoji, dugačka je, vidjećemo s kim ćemo okončati posao. Vidjećemo sa novim trenerom, on o svemu odlučuje, kao što je o svemu odlučivao i Darko Vojvodić. Vojvodić je vodio ekipu Borca i na terenu i van njega na ispravan način i niko mu se nije miješao u rad. Tako je bilo i ranije, samo što je Vojvodić znao da to prezentuje", rekao je Zeljković.

On je, međutim, podvukao da Borac zanimaju samo kvalitetni, iskusni igrači.

"Svaki dan dolaze nova imena, ali mi želimo igrače koji pripadaju vrhu bh. fudbala, koje traže Zrinjski, Željo, Sarajevo i Široki jer želimo da se u budućnosti borimo sa njima. Ne želim da stavljam dodatni teret treneru i ekipi, ali mi jednostavno ne smijemo da se krijemo iza zavjese već da se borimo sa ovom četvorkom. Koliko će to biti realno zavisiće od igrača koje dovedemo , ali cilj je da dovedemo 4,5 igrača koji mogu da doneseu razliku na terenu i imaju CV za ovo tržište".

Osim dolazaka, biće i odlazaka sa Gradskog stadiona.

"Određenih planova ima i po tom pitanju, ali pustio bih to novom treneru, on je taj koji će određene stvari odlučuje i nama daje smjernice koga treba da pustimo, ko treba da ide, a ko treba da ostane. Tako će biti u budućnosti, tako je bilo i ranije ali se ružna neka slika stvorila“, zaključio je Zeljković.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Idioti

Isto ovako ste i Vuleta otjerali pa se nakon nekoliko kola hvatali za glavu. Dodjite pameti koji vam je djavo

Brko s krova

Još ga jedino Dodik nije vodio. Dobro je što ce se probati i to, ako ga on ne mogne spasiti teško će Borac izbjeći ključ u bravu.

Banja Luka

@Brko s krova gdje ono nestao kk borac nektar 20 miliona za dvoranu igokea borac igra znj ligu u fudbalu vodi ga Vico ko je on pored toliko Banjalucana obicni ljakse debil

Bravo

Djeluje obećavajuće ali ako ne bude rezultata kao ni prosli put, dzaba sva podrska, nece biti ni navijaca a onda ide borba za opstanak

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC