• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda kreće na "HET-TRIK": Milojević ima dilemu!

Autor mondo.rs

Crveno-beli u subotu protiv Javora započinju odbranu titule, odnosno poteru za trećom uzastopnom.

 Crvena zvezda Javor najava Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Crvena zvezda je uspešno zakoračila evropskim putem, a u subotu će napraviti i prvi korak na domaćoj stazi kada je reč o sezoni 2019/20.

Prvi izazov u nameri da se po treći put u klupskoj istoriji upiše "šampionski het-trik" biće Javor, povratnik u najjači rang domaćeg fudbala posle godinu dana igranja u Prvoj ligi Srbije (subota, 20.00, "Rajko Mitić", prenos na TV Arena Sport 1").

Po mnogima, crveno-beli su i ove sezone prvi kandidat za trofej.

Svojevrsni het-trik fudbalerima najtrofejnijeg domaćeg kluba uspevao je dva puta u dosadašnjoj istoriji: 1968-1969-1970. i 1990-1991-1992. godine. Planiraju da ga ponove ove sezone.

"Zvezda je uvek favorit, to je nešto što su odredile ranije generacije i mi ćemo to pokušati da ispunimo, ali ne treba da nas opterećuje", istakao je Vladan Milojević na konferenciji za medije.

Zvezdin trener u uvodu svog obraćanja poželeo je "lep fudbal" u Srbiji narednih godinu dana.


"Poželeo bih da ova sezona bude generalno bolja za sve nas, da vidimo lep fudbal. Vidim kroz medije da se dosta ekipa pojačalo, voleo bih da imamo i više navijača i da svi zajedno uživamo. Raduje nas što kreće prvenstvo i spremni smo".

Konkretno o prvom rivalu, na čijoj klupi je proveo nekoliko meseci u periodu kada je počeo da se bavi trenerskim poslom, Milojević je rekao:

"Dolazi nam ekipa koja je godinama ostavljala trag u Superligi, a prošle sezone su dominantno bili prvi u Prvoj ligi. Javor je klub sa tradicijom, lokalpatriotski i dobro vođen. Sigurno nas čeka teška utakmica i potrudićemo se da je odradimo na najbolji način".

Izvor: MN PRESS



Očekuje se da u odbranu titule, odnosno upisivanje treće uzastopne, crveno-beli krenu u nešto drugačijoj postavi od one koju je Vladan Milojević birao za dvomeč sa litvanskom Suduvom.

"Iskren da budem, u ovom trenutku nisam još načisto. Videću još za koji ću se sastav opredeliti. Takmičarska forma se dobija samo kroz takmičarske utakmice, bez obzira koliko trenirali".

Kanjas i Pankov su se oporavili i očekuje se da upišu minute protiv Javora, ali ne i Tomane.

"Doveli smo Tomanea na duže staze jer smo već imali Boaćija i Pavkova, bez obzira što jedan od njih ima dozvolu da ode. Tu je i mali Krstović... Ne treba žuriti, Tomane je došao iz jednog drugačijeg sistema, nije trenirao neko vreme i treba biti strpljiv kako sa njim, tako i sa ostalim novajlijama u timu".

Neočekivan epilog posle 4:2 u Ivanjici

Zvezda ima osam uzastopnih pobeda protiv Javora, ali i dalje se mnogi sećaju poraza 2:4 u Ivanjici, kada je blistao Ifeani Onjilo kog su nekoliko dana kasnije upravo zbog te partije angažovali crveno-beli. Bila je to, takođe, utakmica prvog kola, na otvaranju sezone 2013/14, a zanimljivo je da je uprkos pomenutom rezultatu Javor na kraju ispao iz lige, a Zvezda bila šampion.

Upitan da napravi poređene forme tima sa prošlom godinom u ovo vreme, Milojević je objasnio da ne vidi svrhu toga.

"Fudbal je živa igra. Drugačije su bile okolnosti prošle godine, drugačije su danas, a drugačije će biti dogodine. U fudbalu ne postoji juče, za nas je prošla sezona zaboravljena i ja mislim da nema šta da se poredi", rekao je i dodao:

"Nisam nezadovoljan stanjem ekipe, ali sigurno je da možemo bolje i verujem da ćemo brzo to i pokazati".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC