• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boaći ušao u TOP 10, prestigao Savićevića

Autor mondo.rs

Napadač iz Gane pogotkom protiv Helsinkija upisao sebe na značajnu stranicu istorije Crvene zvezde.

 Ricmond-Boaci-top-10-Crvena-zvezda-golovi-Evropa Izvor: MN PRESS

Od povratka iz Kine u Crvenu zvezdu prošle sezone nije Ričmond Boaći bio na nivou kao prije nego što je otišao, ali je u uvodnim utakmicama ovog ljeta nagovijestio da bi ponovo mogao da rešeta protivničke mreže.

Pogodio je protiv Suduve, a zatim i Helsinkija, čime je ušao u 10 najboljih strijelaca crveno-bijelih na međunarodnoj sceni. Sa 10 golova iza sebe je ostavio Dejana Savićevića, a izjednačio se sa Milošem Šestićem i Boškom Đurovskim.

"Zahvalan sam Bogu na ovom dostignuću. Kao što znate moj život je posvećen tome da budem zahvalan Bogu, našim navijačima i ovom gradu. Ne mogu sam da preuzmem sve zasluge, jer bez ovakvih saigrača, pravih boraca, nema pojedinca koji bi mogao da bude to što jeste danas. Čak ni Ronaldo i Mesi ne bi mogli da budu toliko uspješni bez svojih ekipa. Ne mogu da igraju sami, moraju da imaju saigrače koji ih čine još boljima. Isti je slučaj ovdje, ne bih ništa uspio da nije ovakvih fudbalera, trenera i stručnog štaba. Velika mi je čast što sam u društvu najboljih golgetera u istoriji Crvene zvezde", istakao je napadač iz Gane za klupski sajt.


Priliku da poboljša učinak i izjednači se sa Stanislavom Karasijem, Boaći će imati iduće srijede u revanšu sa Helsinkijem.

TOP 10 ZVEZDINIH STRIJELACA U EVROPI:

Zoran Filipović 28 golova

Bora Kostić, Dušan Savić 20

Nikola Žigić 17

Darko Pančev 14

Stanislav Karasi 11

Miloš Šestić, Boško Đurovski, Ričmond Boaći 10

Dejan Savićević 9

Boaći je svoju seriju počeo odmah po dolasku u klub 2017, kada je bio dvostruki strijelac protiv Florijane u Beogradu, a isti učinak imao je i u revanšu na Malti. Uslijedio je gol Irtišu u Kazahstanu, pa po jedan u duelima sa Spartom iz Praga, a onda i Kelnu u Njemačkoj.

Prošle sezone je zbog povrede odigrao samo tri utakmice u Evropi, tokom kojih nije zatresao protivničku mrežu, a ovog ljeta je bio precizan protiv Suduve i Helsinkija.

BONUS VIDEO:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC