• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda izgubila i prošla, meč istine s Dancima

Autor mondo.rs

Greške levog i desnog beka koštale su Zvezdu pozitivnog rezultata u Finskoj, ali je srećom po crveno-bele "kapital" iz prve utakmice bio dovoljan za prolaz... Protiv Kopenhagena će morati MNOGO bolje od onoga prikazanog u Helsinkiju.

 Zvezda izgubila i prošla, meč istine s Dancima Izvor: MN PRESS

Zvezda je "arhivirala" i Helsinki, ali nema prostora za euforiju...

Fudbaleri srpskog šampiona vraćaju se iz Finske poraženi nakon dve skupe greške u prvom i poslednjem minutu drugog poluvremena, kada su loše reagovali bekovi Rodić i Stojković, što će biti ogromna opomena pred treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prvo je u 46. minutu na sredini terena pogrešio Rodić i omogućio Dalstromu da donese vođstvo Helsinkiju, dok je "dramu" sprečio Marin lepom asistencijom za Jovančića u 56.

Činilo se da Zvezda krstari ka rutinskom remiju, bez većih padova u igri, ali onda se desila nadoknada vremena i slaba intervencija Stojkovića za pobedu Helsinkija preko Riskija, što je ozbiljno pokvarilo utisak o izdanju tima Vladana Milojevića.

Zvezda nije zabeležila pobedu na drugom od tri gostovanja u Skandinaviji ovog leta, ali je bez povreda "upisala" prolazak u 3. kolo gde se, verovatno, sastaje sa Kopenhagenom.

Prvi meč je na programu već u utorak (6. avgust) na stadionu "Rajko Mitić".

HELSINKI - ZVEZDA 2:1 (0:0), UKUPNO 2:3!
/Dalstrom 46, Riski 90+3 - Jovančić 56/

Ubitačan tempo utakmice viđen u Beogradu nije se "prelio" i na Helsinki, iako su domaći fudbaleri želeli da od početka "gospodare" terenom - to im je samo dopola uspelo.

Veći deo vremena su imali loptu u nogama, kružili su i kružili oko Crvene zvezde koja je stala u dobar blok i nije im dozvolila da naprave iznenađenje, ali su za čitavo poluvreme ostali su na jednom poluopasnom šutu iz daljine preko O'Šonesija - koji je izbio Borjan.

Zvezda se oslanjala na kontru i prekide, mada je u tim akcijama nedostajala završnica, tako da je samo jednom, preko Bena iz drugog plana, ozbiljno zapretila Fincima...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Međutim, kao da su dva prednosti na 45 minuta do poslednjeg sudijskog zvižduka opustila igrače Zvezde tako da su uspavano ušli u drugo poluvreme, a posle samo nekoliko sekundi igre i greške Milana Rodića na sredini terena - kapiten Dalstrom je postigao efektan gol.

Nije bilo prijatno ni kada je minut kasnije Mensa imao veliku šansu, mada je akcija prekinuta zbog ozbiljnog starta na Borjanu, koji srećom nije teže povređen.

Pre nego što je zavladala panika u redovima Crvene zvezde - klasu je pokazao Marko Marin lepim potezom s levog boka kada je u sredini pronašao Dušana Jovančića, utrčalog iz drugo plana, a snalažljivi vezista srpskog šampiona lako je poravnao rezultat.

Malo pre toga u igru je ušao i Milan Pavkov koji nije direktno uticao na dešavanja na terenu, ali je simptomatično da se uvek "nešto dešava" kada i on igra.

Delovalo je da je Zvezda bliža drugom golu nego Helsinki, čak je i Milojević "isprobao" Degeneka u novoj ulozi na sredini terena, ali se ispostavilo da je domaćin došao do "evro" pobede u trećem minutu nadoknade iskoristivši grešku Stojkovića.

Toga neće smeti da bude protiv Kopehnagena ako Zvezda želi dalje...

HELSINKI: Rudakov - Alho, Obilor, O'Šonesi, Rafinja (od 66. Viktor Luiz) - Para Sinistera (od 77. Vananen), Kairinen, Mensa, Dalstrom, Riski - Tarasov (od 46. Vajrinen).

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Milunović, Rodić - Jovančić, Kanjas (od 88. Degenek) - Jevtović (od 75. Ivanić), Ben, Marin - Boaći (od 55. Pavkov).

Meč je sudio švajcarski arbitar Alan Biri.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ!

90+3' - GOL! HELSINKI VODI! RISKI!


Velika greška Filipa Stojkovića u nadoknadi vremena za vođstvo Finaca.

84' -
Velika šansa za Ivanića da upiše pobedu Zvezdi, ali je bio pomalo spor i na vreme ga je Rudakov zaustavio.

75' -
Mirniji tempo utakmice, Helsinki predaleko od prolaza. Na terenu je Mirko Ivanić umesto Milana Jevtovića... Žuti karton za Pavkova, potpuno nepotrebno na sredini terena.

64' -
Jako lepa akcija Zvezde po desnoj strani i lepa pozicija za Jevtovića za šut posle povratne, ali je to bilo previše mekano i pogodio je igrača Helsinkija.

56' - GOOOL! DUŠAN JOVANČIĆ! 1:1!


Fantastična asistencija Marka Marina s boka u sredinu za Dušana Jovančića koji je utrčao iz drugog plana i fantastično reagovao. Sada se mnogo lakše diše, Helsinkiju potrebna još tri gola za prolaz...

55' -
Milan Pavkov je na terenu umesto Ričmonda Boaćija.

47' - Mensa!

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Umalo i drugi gol za Helsinki posle velike neopreznosti, a čini se da je i Milan Borjan ozbiljnije povređen posle sudara sa Vajrinenom. U pitanju je udarac u zglob...

Ukazivala mu se pomoć, ali ostaje na terenu.

46' - GOL! DALSTROM! 1:0!

Vrlo loša reakcija Rodića na sredini terena i izgubljena lopta koju je u gol pretvorio Dalstrom nakon što je nanizao nekoliko igrača pored sebe... Zaspala je čitava odbrana Zvezde na početku poluvremena!


46' -
Očigledno trener Helsinkija nije bio zadovoljan izdanjem Tarasova i zamenio ga je Vajrinen.

45' - Kraj prvog poluvremena... Nismo gledali sjajan fudbal.


40' -
Neopreznost Milana Jevtovića u iznošenju lopte i "poklon" za Riskija koji je probao da proigra saigrača, ali u poslednjem trenutku reaguje Srđan Babić i spašava potencijalno veliku opasnost za Helsinki.

30' - Marin!

Lepa kontra Crvene zvezde i ulazak Marina s boka u sredinu, ali je udarac bio izblokiran. Ni ovoga puta Rudakov nije imao posla...

28' - O'Šonesi!

Iznenada šut štopera Helsinkija sa preko 30 metara, "lelujala" je lopta, ali se snašao Kanađanin i boksovao ju je...

/Zanimljivo je da neki navijači gledaju utakmicu i sa STENE. Možete da vidite i Olimpijski stadion izgrađen za Olimpijske igre 1952. godine koji se rekonstruiše/

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


25' -
Helsinki sada sve dalje od gola Zvezde dok gosti sve češće u prilikama za gol. Posle kornera, kontre... I dalje nedovoljno opasno za Rudakova.

19' -
Jevtović je bio uporan, napao je Obilora, uspeo je da prođe još jednog igrača, ali ne i da šutira. Posle kornera šansa na drugoj stativi šansa za Bena... Nije išlo u okvir gola, Zvezda se definitivno oslobodila pritiska!

15' -
Pomerio je loptu Marin i po nogama ga je zakačio Alho - za šta je odmah dobio žuti karton. Vrlo neoprezan start beka Helsinkija...

12' - Ben!

Jako lepa akcija Zvezde po levoj strani i centaršut Rodića na koji je iz drugog plana skočio Ben, ali lopta ide malo pored gola. Velika šansa...

6' -
Dobar pritisak Helsinkija, Zvezda prakitčno u šestom minutu tek prvi put iznosi loptu i to nije potrajalo. Ponovo povlačenje bez lopte.

1' -
Meč je počeo!

- Incidenti i na stadionu - navijači "ogrnuti" zastavama "Kosova" i Albanije provocirali Srbe!

- Uoči utakmice došlo je i do incidenta na ulicama. Pogledajte!

- Na stadionu Helsinkija postoji poseban sektor za navijače na kome mogu da sednu za sto, popiju pivo, uzmu grickalice, kafu, sok... Pogledajte!

- Oko stadiona ima mnogo policije...

- Na klupi Zvezde ostali su Popović, Degenek, Pankov, Vulić, Ivanić, Simić i Pavkov.

- Zvezda je blizu i jednog bombastičnog pojačanja iz Italije...


- Šta očekujete u večerašnjem meču? Glasajte u našoj anketi.

Anketa

Šta očekujete od revanša?

  • Zvezda će rutinski proći

    78.69% (48)

  • Zvezda neće pobediti, ali će proći

    16.39% (10)

  • Zvezda će ispasti

    4.92% (3)


- Pročitajte šta je Vladan Milojević rekao pred meč sa Fincima. Upozorio je igrače...

- Podsetite se izveštaja i golova sa prve utakmice Zvezde i Helsinkija (2:0).

- Dva sata pred meč ovako je "uspavan" Helsinki. Ni naznake da se igra evropska utakmica...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

opaska

Helsinki vrijedi koliko i Borac, nešto više od 4 miliona, Zvezda ima mnogostruko veći budžet i skuplja je za oko 15ak puta po procijenjenoj cijeni igrača. Sve to pokazuje da se može igrati u Evropi i sa mnogostruko jačim rivalima, jer Helsinki pruža sasvim dobar otpor i to je putokaz i za Borac u budućnosti. Takođe ova ekipa Helsinkija igra kako Krunić želi od Borca, od noge do noge, koliki god pritisak bio protivnika. Još jedna paralela sa Borcem je i stadion od 10 hiljada mjesta u Helsinkiju.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC