• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lijevi bek Ajntrahta na pozajmici među "svrakama"

Autor mondo.ba

Engleski klub će na kraju sezone imati mogućnost otkupa ugovora.

Engleski premijerligaš Njukasl potvrdio je danas putem zvaničnog sajta da je na pozajmicu iz redova iz redova Ajntrahta, prošlosezonskog učesnika polufinala Lige Evrope, doveo 25-godišnjeg lijevog beka Džetra Viljemsa.

Holandski defanzivac će narednih godinu dana nositi Njukasla, koji će, nakon isteka jednogodišnje pozajmice, imati mogućnost otkupa ugovora igrača koji je u redove bundesligaša stigao 2017. godine iz redova PSV-a.

''Džetro donosi određeno iskustvo u svlačionicu i raduje me njegov dolazak u naše redove. Pružao je partije na najvišem nivou, igra lijevom nogom i daće nam dodatnu snagu na toj strani terena'', rekao je menadžer tima sa Sent Džejms Parka Stiv Brus.

 Viljems je karijeru počeo u redovima roterdamske Sparte prije dolaska u Ajndhoven 2011. godine. U dresu PSV-a postao je najmlađi Holanđanin ikada koji je zaigrao u evropskim klupskim takmičenjima nakon što se našao u startnoj postavi za meč sa Hapoelom iz Tel Aviva u Ligi Evrope u sezoni 2011-12.

Dres reprezentacije Holandije oblačio je 22 puta, a treba, svakako, reći da u ovom trenutku drži i jedan rekord.

Naime, Džetro Viljems je najmlađi fudbaler ikada koji je zaigrao na Evropskom prvenstvu, a desilo se to 2012. godine, kada ga je tadašnji selektor Bert van Marvajk ''ubacio u vatru'' u meču prvog kola sa DanskomViljems je tog 9. juna 2012. godine imao samo 18 godina i 71 dan.

Samo godinu dana ranije, sa državnom U-17 selekcijom, pokorio je Stari kontinent.

Nakon šest godina u PSV-u, sa kojim je osvojio dvije titule i po jedan Kup i Johan Krojf kup (holandski Superkup), 2017. godine se preselio u Ajntraht, sa kojim je osvojio njemački Kup 2018. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC