• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Bergamu zbog Muriela već trljaju ruke...

Autor mondo.ba

28-godišnji Kolumbijac već se isplatio klubu koji je prošle sezone osvojio treće mjesto u Kalču.

Redove Atalante, koja će ove sezone po prvi put u klupskoj istoriji igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, u pauzi između dva šampionata pojačao je napadač Luis Muriel, koji je prethodnu polusezonu proveo u Fiorentini na pozajmici iz Sevilje.

Za Kolumbijca, čije usluge bi tim iz Bergama trebalo, prema ugovoru, da koristi do ljeta 2024. godine, moralo je da se izdvoji 15 miliona evra kako bi se iz Andaluzije preselio na Apeninsko poluostrvo.

Rukovodstvo, ali i navijači ''boginje'' zadovoljno trljaju ruke već poslije prvog kola – Muriel je u drugom poluvremenu meča sa SPAL-om u Ferari postigao dva pogotka i kreirao rezultatski preokret.

Prezadovoljan je, naravno, bio i strateg Atalante Đan Pjero Gasperini, iako vjeruje da kolumbijski ofanzivac može još bolje.

''Razlika u odnosu na prošlu sezonu je činjenica da u svom timu imamo ekstraordinarnog igrača kakav je Muriel. Međutim, mora da bude u optimalnom fizičkom i mentalnom stanju kako bi mogao još više da doprinese klupskim rezultatima. Radimo na tome, ali radi i on'', istakao je Gasperini za italijanske medije, naglasivši da će Muriel dijeliti minutažu sa zemljakom Duvanom Zapatom, koji je prošle sezone u dresu Atalante na pozajmici iz Sampdorije postigao 22 gola i bio drugi strijelac Serije A, iza Fabija Kvaljarele.

Poslije pogotka Robina Gosensa, kojim je prepolovljen zaostatak do odlaska na odmor, Atalanta je zaigrala onako kako najbolje zna i na šta je navikla navijače u prošloj, istorijskoj sezoni.

''Na žalost, problem je što loše otvaramo utakmice. Nismo, svakako, željeli da ostavimo dosta prostora SPAL-u na početku, ali upravo je to ono što smo učinili. Međutim, kad smo postigli gol za 2:1, sve je bilo lakše. SPAL nije ništa napravio osim ta dva pogotka u prvom poluvremenu, a što se tiče naše partije u drugom dijelu, moramo uvijek tako da igramo, a ne samo kad treba da jurimo rezultat'', istakao je Gasperini.

Njegovi izabranici će u narednom kolu ugostiti Torino, ali će prije tog meča pratiti šta se desiti u Grimaldi Forumu u Monaku, gdje je za četvrtak zakazan žrijeb grupa elitnog evropskog takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC