• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zarade u Seriji A: Kolarov najplaćeniji Srbin

Autor mondo.rs

Od igrača iz BiH, najveća primanja ima fudbaler Juventusa Miralem Pjanić.

Italijanski list "Gazeta delo Sport" tradicionalno u septembru "izbacuje" kompletne platne spiskove klubova u Kalču, a nije iznenađenje da je i ovoga puta apsolutni rekorder osmostruki uzastopni šampion Juventus.

"Stara dama" godišnje za plate svojih fudbalera izdvaja čak 294 miliona evra, a pogodićete da u svojim redovima imaju i najplaćenijeg fudbalera.

To je naravno Kristijano Ronaldo čija godišnja primanja iznose čak 31 milion evra, dok je drugoplasirani, ukupno i u Juventusu, holandski štoper Mathejs de Liht koji zarađuje 8 miliona evra, dok se lijepo "opario" i njegov agent Rajola.

Po 7,5 dobijaju Gonzalo Iguain i Paulo Dibala, odnosno Romelu Lukaku iz Intera, dok po pola miliona manje imaju Aron Ramzi i Adrijen Rabio.

Primjera radi u Španiji, Barselona na plate izdvaja čak 671 milion evra, Real Madrid 641, dok Atletiko Madrid daje 350.

Visoka primanja imaju još i Pjanić (6,5 miliona evra), koji je najplaćeniji igrač iz BiH, odnosno Daglas Kosta, Mandžukić, Kedira, Donaruma i Kulibali koji imaju po 6.

Naravno, uvijek je zanimljivo vidjeti gdje su u odnosu na njih srpski igrači...

Od 12 srpskih fudbalera koji nastupaju na Apeninima, najviše zarađuje Aleksandar Kolarov (Roma) koji dobija 3.000.000 evra, dok je iza njega saigrač iz reprezentacije i sugrađanin iz Rima - Sergej Milinković-Savić (Lacio) sa 2.500.000.

Ipak, pitanje je trenutka kada će SMS preskočiti Kolarova, s obzirom na to da sa Lacijom pregovara oko produžetka ugovora i više plate.

Edin Džeko u Romi ima pet miliona evra godišnje i drugi je bh. igrač po zaradi, poslije Pjanića.

Samo još Nikola Maksimović (Napoli) zarađuje više od milion evra, preciznije 1.200.000. Slijedi Milenković (Fiorentina) sa 800 hiljada, Đuričić (Sasuolo) sa 700, Radovanović (Đenova) i Tomović (SPAL) sa 600, Lukić (Torino) i Lazović (Verona) po 500...

Najmanje zarađuju mladi srpski fudbaleri Terzić (Fiorentina) 300 hiljada evra, Vlahović (Fiorentina) i Radunović (Verona) po 200 hiljada.

Pogledajte i kompletne liste.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC