• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Najljepši poklon za rođendan - debi u derbiju"

Autor mondo.rs

Mladi prvotimac Partizana Filip Stevanović danas je napunio 17 godina, a već je ušao u istoriju crno-bijelih.

 Filip-Stevanovic-rekord-Filipa-Stevanovica Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Filip Stevanović će od saigrača dobiti tortu, a trener Savo MIlošević mu je već uručio poklon za 17. rođendan. Doduše, malo preuranjen, ali je ovog tinejdžera silno obradovao.

"Fićo, igraćeš u 'vječitom derbiju', od prvog minuta", rekao je Milošević Stevanoviću prije tri dana, u namjeri da ga što bolje psihički pripremi za najvažnije iskušenje u domaćim okvirima.

Kada je dolazio za trenera Patizana, a i u više navrata potom, Savo Milošević je rekao da ga ne zanima koliko koji igrač ima godina i da ne priznaje termin stariji i mladi igrači. "Profesionalni fudbal znači da igraju najboljih 11. Ako se to podrazumijeva, nebitno je da li igrač ima 18 ili 38 godina. Više puta sam to ponovio, a ljudi se čude", govorio je Milošević.

Od ove filozofije nije odustao ni za 161. "vječiti derbi", koji je Partizan zasluženo dobio 2:0.

"Šef mi je dva dana pred derbi rekao da ću igrati, kako bih se što bolje pripremio, prije svega mentalno. Ne mogu da vam opišem tu sreću kad sam čuo, to mi je najljepši poklon za rođendan", rekao je Stevanović za TV Partizan.

Iako najmlađi, iako mu je to bio prvi "vječiti derbi" sa "velikima", na terenu se to i nije vidjelo. Imao je i veliku šansu u početku utakmice...

"Pripremao sam se dosta prije utakmice i nisam imao strah. Imao sam i tu šansu, ali promašio sam, nadam se da će sljedeći put ući", rekao je mlađani prvotimac Partizana.

Stevanović je već oborio neke rekorde u Partizanu...

"Fudbal mnogo volim i svaki minut na terenu mi mnogo znači. Samo konstantna igra i praksa mogu pomoći svakom igraču da stiče samopuzdanje, da radi na sebi i izvlači iz sebe ono najbolje. Sve ono što ti je Bog dao mora da se konstantno usavršava. Trudim se da iz utakmice u utakmicu napredujem što je moguće više i da se dokazujem u što boljem svjetlu", rekao je Stevanović ranije, poslije sjajne partije protiv Rada i spektakularnog gola u stilu Maradone na Svjetskom prvenstvu 1986. godine u Meksiku protiv Engleske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC