• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Obratili smo se UEFA

Autor mondo.rs

Partizan traži odgovore od Sudijske komisije FSS o tome da li postoje pritisci na sudije. Ako odgovora ne bude tražiće ostavke svih članova tog tela. Potvrđeno je da se obratio UEFA za analizu suđenja u Superligi.

 PARTIZAN: Obratili smo se UEFA, Sudijska komisija FSS da odgovori na pitanja Izvor: MN PRESS

Posle samo 11 kola Superlige Srbije strasti su dovedene do usijanja.

Mnogo grešaka viđeno je na utakmicama Superlige, a nedeljni mečevi u Kruševcu (Napredak - Crvena zvezda 0:1) i Beogradu (Partizan - Voždovac 1:2) bili su povod za reagovanje Partizana.

MONDO je danas objavio saznanja iz kluba da je zatražena pomoć od sudijske komisije UEFA u analizi utakmica i situacija koje crno-beli smatraju spornim, a iz Crvene zvezde je odgovoreno da to podržavaju, uz dodatak drugih situacija koje u Ljutice Bogdana smatraju spornim.

U međuvremenu, iz Partizana je stiglo saopštenje u kojem se traže odgovori od Sudijske komisije FSS, a ako odgovora ne bude ili se negira postojanje pritisaka, kako se navodi, crno-beli će tražiti ostavke svih članova tog tela FSS.

"FK Partizan, nakon još jednog turobnog i tmurnog fudbalskog vikenda, koristi ovu priliku da istakne svoju ogorčenost i izrazi najozbiljniji protest usled hroničnog, kontinuiranog i malicioznog postupanja sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa njegovom sudijskom komisijom. Nije protekao ni dvocifreni broj kola tekućeg šampionata a već se sudijske greške, koje se nedvosmisleno graniče sa nepočinstvom, broje visokim dvocifrenim brojem", piše u saopštenju Partizana.

U saopštenju kluba sa Topčiderskog brda posebno je apostrofiran član Sudijske komisije FSS Igor Radojičić, za koga je navedeno da je "u sukobu interesa". On je, navodi se u saopštenju Partizana, "do podne član sudijske komisije a od podne službeni komentator jedne sportske TV stanice, a ujedno je i delegirani član ispred FSS u Komisiji za uvođenje VAR tehnologije".

"FK Partizan nastoji da sportski i časno, jer drugačije i ne ume, osvaja ili gubi bodove na fudbalskom igralištu. Nekada to čini tako trijumfalno da mu protivnik ne šutne u okvir gola a nekad bodove gubi usled upitnih situacija, neverovatnih sticaja okolnosti ili svoje ne uvek tako dobre igre. FK Partizan, dakle, zna i kako se osvaja titula ali i kako se gube bodovi. Ne možemo ostati nemi usled već sada teško brojivih situacija koje prete da ozbiljno ugroze regularnost takmičenja", navodi se u saopštenju crno-belih.

Potvrđeno je da se klub dopisom, uz prateću dokumentaciju, obratio sudijskoj komisiji UEFA "u nameri da skrene pažnju na preveliki broj i učestalost sudijskih grešaka u srpskom fudbalu".

"Ujedno, FK Partizan zahteva odgovore od Sudijske komisije FSS na pitanje postoje li pritisci u delegiranju sudija za utakmice u domaćem šampionatu. Ukoliko ova komisija ne bude odgovorila na ovo pitanje ili bude negirala postojanje pritisaka, FK Partizan tada drži da onda ova komisija svoj posao ne obavlja stručno, profesionalno i po pravilima službe. U tom slučaju, očekujemo da svi članove ove Komisije hitno podnesu ostavke a, ukoliko to ne učine, zahtevaćemo smenu kompletne Sudijske komisije FSS i izbor ljudi od kredibiliteta, ugleda i objektivnog postupanja u ovoj najsenzitivnoj stvari u domaćem takmičenju", piše u saopštenju.

TRANSPARENT NAVIJAČA PARTIZANA

Izvor: MN PRESS

Dotakao se Partizan i odluke o uvođenju VAR tehnologije u srpski fudbal, koju je danas izglasao Izvršni odbor FSS.

"Partizan čestita Fudbalskom savezu Srbije koji je, nakon skoro tri godine brojnih i nedvosmislenih grešaka na štetu našeg kluba, ponovo doneo odluku iz marta ove godine o uvođenju VAR tehnologije u srpski fudbal. FK Partizan, međutim, zahteva od Komisije za uvođenje VAR tehnologije da najhitnije izađe sa konkretnim predlozima i tačnim a ne okvirnim rokovima u kojima će biti moguće sprovesti u delo ovu inicijativu FK Partizan. Duboko držimo da su ove mere prva i urgentna brana od daljeg urušavanja ozbiljno poljuljanog ugleda domaćeg prvenstva".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC