• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li se Kokeza interesuje za spiskove igrača? Da!

Autor mondo.rs

"On je predsednik Saveza. Ima pravo da pita sve", odgovorio je sportski direktor na naše pitanje o eventualnom uticaju iz vrha FSS na njegov i rad selektora "A" i mlađih selekcija.

 Matijašević za Mondo: Da li se Kokeza interesuje za spiskove igrača? Da! Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Da li se Slaviša Kokeza interesuje za spiskove seniorske i mlađih reprezentacija Srbije?

Bilo je ovo jedno od pitanja koje je bilo sasvim normalno i logično postaviti tokom snimanja premijere druge sezone podkasta "Sve u 16", koji se posle produženog odmora vraća ove jeseni u standardan termin na našem portalu - ponedeljak uveče.

Teme, od kojih njegovi brojni saradnici i kolege uglavnom zaziru, ispostavile su se kao izazov za novog sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije, Vladimira Matijaševića, čoveka koji je obavljajući istu funkciju u beogradskom Čukaričkom trebalo da bude gost u Mondo studiju u julu, na kraju prve sezone.

Nije, i dobro je što nije, jer je u međuvremenu dobio Kokezin poziv koji nije želeo i mogao da odbije, pa je i neprijatnih pitanja i pristojnih odgovora bilo samo više.

"U razgovoru, da", odgovorio je Matijašević upitan za to da li predsednik FSS i njegovi saradnici pokazuju interesovanje za spiskove reprezentativaca.

"Uvek možemo da pričamo o tome zašto ovo, zašto ono. On je predsednik Saveza. Ima pravo da pita sve, ali uvek dobije konkretne odgovore", dodao je prvi čovek sportskog sektora naše "Kuće fudbala" i dodao:

"Za sada nisam dobijao potpitanja".

Kako izgledaju ti razgovori, ko prvi sastavlja spisak, kome ga podnosi, šta se potom događa i čija je poslednja - gledajte večeras na našem portalu.

Ne samo to, Matijaševića smo pitali i kako se uopšte sastavljaju spiskovi u Staroj Pazovi, ko predlaže igrače, čija je poslednja, ali i - da li je primećivao čudna imena na spiskovima koji su do sada donošeni u njegovu kancelariju.

"Ja sam prvi koji traži da mu se dostave spiskovi, imam pravo na to, možda vidim nešto što ne zaintrigira da pitam, da se objasni...", rekao je.

Na pitanje da li je primetio sumnjive izbore svojih saradnika…

"Za sada... pa, nisam nešto preterano. I što sam sreo - rešio sam", rekao je zagonetno i dodao:

"Ili ću rešiti".

S tim u vezi ili ne, Matijašević je ranije danas u Beogradu predstavio novog selektora mlade reprezentacije Srbije, Iliju Stolicu, koji je na klupi "orlića" zamenio Neška Milovanovića.

"Mislim da nam posle Trsta i svega što se izdogađalo sa mladom reprezentacijom nisu stvari bile na svom mestu", rekao je u jednom trenutku.

Matijašević i Milovanović postavljeni su na funkcije na istoj sednici Izvršnog odbora krajem jula, 20-ak dana nakon što je FSS već imenovao Ljubišu Tumbakovića za naslednika Mladena Krstajića, odnosno selektora "A" nacionalnog tima.

Naše pitanje je glasilo - da li bi Tumbaković bio njegov prvi izbor da je bilo do njega?

"Ja ne mogu to da komentarišem iz mnogo razloga, meni je Tumbaković bio dva puta trener. Na njegovu ne mogu nikada da kažem drugačije, mogu da kažem da ne mislim ili već šta-kako, ja njega mnogo poštujem i kao čoveka, na prvom mestu i kao trenera, naravno", rekao je i nadovezao se:

"Ne bi se menjalo ništa i da sam ja došao pre".

Prvu epizodu druge sezone podkasta "Sve u 16" emitovaćemo večeras, ostanite uz Mondo i pogledajte ili poslušajte kompletan razgovor sa prvim sportskim operativcem FSS, Vladimirom Matijaševićem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC