• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U Švedsku dolazite zbog moje statue, ne kraljeve"

Autor mondo.rs

Legenda švedskog fudbala govorio o svojoj karijeri, o nedavnom rođendanu i statui koja će biti otkrivena u njegovom rodnom gradu.

Zlatan Ibrahimović je 3. oktobra proslavio 38. rođendan, a njegov Los Anđeles Galaksi se samo par dana kasnije i zvanično plasirao u plej-of MLS lige. Tu će imati priliku da povede svoj tim ka tituli koju Galaksi čeka pet godina. Ipak, ovaj oktobar pamtiće po nečemu sasvim drugom.

Pisali smo nedavno da će Ibrahimović u svom rodnom gradu Malmeu dobiti statuu. U razgovoru za švedski "Ekspresen", legendarni fudbaler je sada govorio o toj časti, ali i nešto više o svojim počecima, karijeri, rođendanima, svemu što ga je dovelo dovde gdje je sada.

Ibrahimović - bivši fudbaler Ajaksa, Inter, Juventusa, Milana, Barselone, PSŽ-a i Mančester junajteda - istakao je da je zadovoljan statuom visokom tri metra koja je izrađena od bronze i teška oko 500 kilograma.

"Čast mi je da je statua u Malmeu. Statua je statua... Njena svrha nije da bude lijepa, ona treba da znači nešto. Ali da, dobra je", kaže Zlatan.

Bolja i od one statue Kristijana Ronalda?

"Da, zadovoljniji sam nego što je Ronaldo bio zadovoljan njegovom. Ili ne? Možda je i on bio zadovoljan?"

Nastavio je Ibra sa svojim tipičnim komentarima.

"Ako dolazite u Švedsku i hoćete da vidite nešto što puno znači svuda širom svijeta, onda dolazite da vidite moju statuu. Ne dolazite zbog statue kralja. Ovo je prava statua", kaže Ibrahimović u svom stilu. "Uz svo dužno poštovanje prema kralju".

U smiraj karijere, Ibrahimović nastupa u MLS ligi, a u nedavno završenoj regularnoj sezoni je zabilježio 30 golova i sedam asistencija na 29 utakmica. Kako kaže, rođendani ga više ne raduju kao prije, posebno otkad je napunio 30 godina.

U razgovoru za Ekspresen je govorio i o tome šta mu statua znači.

"Biće to veliki trenutak za mene. Čini me ponosnim. Neki ljudi osvajaju trofeje, drugi dobijaju statue. A neki dobijaju oba. Ona je moje zavještanje. Postaće simbol za one koji uspiju bez obzira na to odakle su došli", kaže Ibrahimović.

O svojim počecima u profesionalnom fudbalu, pominje jednog poznatog sunarodnika.

"Kada sam započeo karijeru, sećam se da sam pitao Henrika Larsona šta bi trebalo da radim, kako da to uradim? Objasni mi. Rekao mi je vrlo jednostavno - niko nije bio u tvom položaju, niko nije bio u tvojoj situaciji. Tako da nisam uvijek imao na koga da se oslonim ili pričam o nekim stvarima. Morao sam da izaberem put da budem svoj."

Na svoju izjavu da najbolje igra fudbal kada je bijesan, Ibrahimović je imao spreman odgovor.

"Sve ima uticaja. Mediji su u mojim mlađim danima stvorili sliku o meni, da se ne uklapam u švedski fudbal. Da nisam dobrodošao u švedski fudbal. To mi je dalo "gorivo" u početku i još uvijek mi daje. Želim da vratim fudbalu što više, to me motiviše. Taj bes iznutra me motiviše. Danas su napokon svih shvatili da ja jesam švedski fudbal", istakao je na sebi svojstven način.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC