• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati HVALE Tadića - Kao nekada Suarez...

Autor mondo.rs

"Posljednji igrač koji je tako dominirao u dresu Ajaksa je Luis Suarez".

Hrvatski portal Indeks objavio je tekst novinara Ivana Ivkovića u kome piše da je srpski reprezentativac Dušan Tadić najpotcjenjeniji fudbaler i da nije dovoljno vrednovan njegov učinak u nastavku uspeha Ajaksa.

U tekstu sa naslovom "Zašto je srpski as najpotcenjeniji igrač na svijetu?" autor postavlja i pitanje koliko je Tadić bitan za igru Ajaksa, ali i da ako jeste, zašto je zanemaren i po svjetskim kriterijumima prilično anoniman.

Indeks je podsetio da je Ajaks, ljeta 2018. godine, za "samo" 11,4 miliona evra iz Sautemptona doveo Tadića, koji ga je kasnije vodio do "duple krune" u Holandiji i polufinala Lige šampiona.

"Za otprilike 150 igrača tokom jedne sezone plaćeno je više novca od čovjeka koji je bio glavna ofanzivna pokretačka snaga legendarnog holandskog Ajaksa, kluba koji je bio na minut od finala Lige šampiona u istorijski dobroj sezoni, čak i za svoje standarde", navodi se na sajtu.

Dalje piše da su mnogi, zbog odlazaka Matijsa de Lihta, Frenkija de Jonga, Kaspera Dolberga i Lasea Šenea, očekivali pad Ajaksa, ali je nastavio sa sjajnim rezultatima u Ligi šampiona (pobijeđeni Lil i Valensija po 3:0) na čelu sa kapitenom Tadićem.

"Prošle godine dao je 37 golova, uz 22 asistencije, što je impresivno. Kao da to nije dovoljno, njegov je učinak još impresivniji ako se pogleda kako igra nakon što ga je trener prebacio na mjesto lažne 'devetke'. Postao je tako nezamjenjivo taktičko rješenje, zbog kojeg su se unapredili Zijeh i van de Bek".

Hvalospjevi na račun Tadića nastavljeni su poređenjem sa napadačem Barselone Luisom Suarezom, bivšim članom Ajaksa.

"Posljednji put kada je igrač toliko dominirao u dresu Ajaksa u svim ofanzivnim segmentima igre na terenu je bio Luis Suarez, koji je kasnije ispisao fudbalsku istoriju. Samo su njegove brojke usporedive s ovim što čini Tadić".

Autor Ivković kaže i da je misterija kako najveći klubovi, sa problemom kreacije, nisu primijetili Tadića.

"Prvi na pamet padaju Mančester Junajted, Milan i Real Madrid", zaključuje se.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC