• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako izgleda kad tvoj tim izbije na prvo mesto, a odeš smoren kući

Autor w rs

Malo kada od 1982. godine navijači "La Reala" odlazili su na spavanje kao prvoplasirani na tabeli Primere. Ove večeri to saznanje ih neće preterano usrećiti.

Malo kada, računajući od šampionskih sezona 1980/81 i 1981/82, navijači "La Reala" napuštali su "Anoetu" razočarani nakon što bi se njihovi plavo-beli probili na čelo tabele Primere.

Takvih slučajeva, ruku na srce, nije bilo mnogo, pa je utoliko situacija zabeležena ovog petka uveče na premijeri 13. kola La Lige upečatljivija - domaći jesu prvi, bar na noć, ali pred 27.684 navijača nisu pobedili "fenjeraša": Real Sosijedad - Leganes 1:1 (0:0) u utakmici u kojoj su presudili centaršutevi sa desne strane.

Onaj iz kornera u 63. minutu, koji je poslao Adnan Januzaj, Mikel Merino je pretvorio u vođstvo nakon kog je Imanol Ilgasil napravio dve brze izmene i time isprovocirao odgovor zeleno-belih. Za razliku od Januzaja, Roke Mesa nije centrirao iz prekida već iz igre u tom 78. minutu i to tačno na čelo rezerviste Jusefa en Nesirija.

Za razliku od Ilgasila, koji je povukao brojne mudre poteze ove sezone, ali večeras "omašio" sa tajmingom i izborom zamena, njegov meksički kolega Havijer Agire može da bude ponosan svojim izborima večeras. Marokanac En Nesiri bio je na terenu svega osam minuta do trenutka kada se "poklonio" glavom za konačnih 1:1.

Gosti, koji su do dolaska na renoviranu "Anoetu" vratili kući bod samo sa "Mestalje", na kraju su ostali sa desetoricom na terenu, ali je portugalski vezista Kevin Rodrigeš poslat u svlačionicu zbog drugog žutog kartona "tek" u 97. minutu.

Real Sosijedad: Remiro - Zaldua (Elustondo), Ljorente, Le Norman, Monreal - Januzaj (Sangali), Zulbeldija, Merino - Portu, Vilijan Žoze (Isak), Ojarzabal.

Leganes: Kueljar - Rosales, Bustinza, Omeruo, Sjovas, Rodrigez - Oskar (Kariljo), Resio, Mesa, Hoze Manuel (En Nesiri) - Brajtvajt (Ruibal Garsija).

Posle svega, Sosijedadu je ostalo samo da izvede prekid na sredini terena i prizna da je prvi remi kod kuće posle tri pobede i dva poraza, zapravo... još jedan neuspeh u borbi za vrh tabele.

Ilgasilov tim najubedljivi je gost ove sezone u La Ligi, ali skor 3-1-2 pred svojim navijačima objašnjava zbog čega "roviti" Barselona i Real Madrid sa dve utakmice manje imaju samo bod zaostatka.

U prvoj utakmici bez najboljeg igrača ove sezone, pozajmljenog asa Real Madrida Martina Odegarda, sastav iz San Sebastijana zabeležio je pobedu u Granadi rezultatom 1:2, ali se njegovo odsustvo zbog povrede kosti pete desne noge i te kako osetilo ovog petka uveče.

Kada će se 20-godišnji Norvežanin vratiti? I dalje se spekuliše o tome.

Rezultati 13. kola:

petak

Real Sosijedad - Leganes 1:1 (0:0)
/Merino 63 - En Nesiri 78/

subota

Alaves - Valjadolid 13.00
Valensija - Granada 16.00
Eibar - Real Madrid 18.30
Barselona - Selta Vigo 21.00

nedelja

Majorka - Viljareal 12.00
Atletik Bilbao - Levante 14.00
Atletiko Madrid - Espanjol 16.00
Hetafe - Osasuna 18.30
Betis - Sevilja 21.00

Tabela: Real Sosijedad (+1) 23, Barselona (-1) 22, Real Madrid (-1) 22, Atletiko Madrid 21, Sevilja 21, Granada 20, Hetafe 19, Viljareal 18, Osasuna 18, Atletik Bilbao 17, Levante 17, Valjadolid 17, Valensija 17, Eibar 15, Betis 13, Alaves 12, Majorka 11, Selta Vigo 9, Espanjol 8, Leganes (+1) 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC