• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turska odolela, Island ostao bez Evropskog prvenstva!

Autor mondo.rs

Prva utakmica današnjeg programa donela je i jedan rezultat koji je razrešio dileme. Nakon nerešenog ishoda u Istanbulu, Islanđani su ostali bez evropske fudbalske smotre.

Nije bilo mnogo uzbuđenja tokom meča Turske i Islanda, ali razloga za slavlje na stadionu u Istanbulu jeste. Domaćin je uradio ono što je potrebno, nije poražen od ekipe sa krajnjeg severa.

Postojala je teorija koja je Turke mogla da izbaci sa Evropskog prvnestva na koje su se gotovo već plasirali. U tu kalkulaciju je bio uključen poraz od Islanda, ali se on nije desio. U prvom meču dana, ekipe su remizirale bez golova.

Ne preterano sadržajan susret gledali smo na Turk Telekom Areni. Domaćin je igrao za ono što mu je potrebno, a gost još jednom pokazao da nije baš tako ubojit kada treba da napadne povučenog protivnika.

Najviše opasnosti došlo je u finišu meča, kako drugačije nego iz vazduha. Sve do same završnice, Island nije pravio šanse. Pretila je Turska, nekoliko puta, ali nijednom nekim zicerom. Kada su gosti već ostali u igri, rešili su i da napadnu.

Najbolju priliku na meču Islanđani su propustili desetak minuta pre kraja meča. Gilfi Sigurdson je izveo korner sa leve strane, nekoliko puta su pokušali da ugroze gol, a na kraju se lopta ponovo odbila do njega. Šutirao je kapiten snažno, ali i neprecizno, pa je lopta otišla preko gola.

Do kraja meča su još nekoliko pokušavali, uglavnom kornerima, što je omogućilo kontranapade turskom timu. Nijedan od njih nije završen golom, čak ni kada se i golman gostiju preselio u protivnički kazneni prostor.



Ekipa Turske je, i pored dovoljno dobrog rezultata, omogućila Frnacuskoj da preuzme prvo mesto u grupi. Do večeras su ta dva tima bila izjednačena, uz bolji međusobni skor turskog tima. Sada će Varan, Grizman i ekipa protiv Moldavije imati priliku da preuzmu vrh.

Za ekipu koja je bila hit na Evropskom prvenstvu 2016. godine, a zatim i učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji, ovo će biti prekid jednog uspešnog niza. Možda čak i kompletan kraj bajke, pošto je teško zamisliti da će se Island ponovo vratiti na nivo od pre nekoliko godina.

Turska: Gunok, Čelik (od 94. Bajram), Demiral, Sojundžu, Meraš, Jokuslu, Tekdemir, Tufan, Čalhanoglu (od 87. Ajhan), Under (od 81. Jazici), Jilmaz
Island: Haldorson, Palson, Arnason, Sigurdson, Skulason, Bodvarson, Sigurdson G, Bjarnason, Traustason (od 63. Magnuson), Sigtorson, Finbogason (od 24. Sigurdson A.)

Grupa H:
Turska 20, Francuska 19, Island 16, Albanija 12, Andora 3, Moldavija 3

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC