• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilo je potrebno 14 kola: Nekadašnji Premijerligaš ''ušao u plus''!

Autor mondo.rs

Bio je ovo šokantan početak sezone za njih. Počeli su odlaganjem nekih mečeva, dobili kaznu, a sad su uspeli da osvoje ''prve'' bodove u sezoni.

Tokom celog leta bilo je problema u Boltonu. Nije se znalo da li će se takmičiti, da li će uspeti da se konsoliduju pre nego što prvenstvo počne. Dobili su malo duži rok za stabilizaciju, a na kraju i počeli sezonu.

Za razliku od Barija koji je tokom leta doživeo još teži udarac, Bolton je nastavio da postoji. I da se takmiči, u trećem rangu engleskog fudbala. Nekadašnji učesnik Premijer lige sada ne može da mašta o eliti već o samom preživljavanju.

Prvenstvo su započeli sa sedam poraza, četiri remija i tri odložena meča. Prva pobeda desila se tek u 15. kolu, na gostovanju Bristol roversu. Rivali su do tada već sakupili zavidnu zalihu bodova.

Pošto su prvenstvo startovali sa omladincima, a većina igrača iz prethodne sezone je bez ikakvih obaveza prema klubu otišla, bili su kandidati za ispadanje. Još uvek su u toj grupi, ali su u međuvremenu uspeli da se pojačaju. U skladu sa tim, stigli su i rezultati.

Nakon pobede u Bristolu savladali su Flitvud, a danas je poražen i tim MK Donsa. Ekipa koja je pokušala da preuzme istoriju slavnog Vimbldona imala je igrača manje, Bolton je promašio penal u 90. minutu, ali je pobeda upisana. Nekako, u trećem minutu nadoknade, stiglo se do važna tri boda.

Nakon ove pobede, treće u sezoni za ekipu koje se sećamo po sjajnim igrama pod Semom Olerdajsom, Bolton je u plusu. Sada na tabeli engleske treće lige imaju 1 bod. Prvenstvo su počeli sa kaznom od 12 bodova, pa im je skoro polovina sezone bila potrebna da se izvuku iz ambisa.

Kada bi se gledala dešavanja na terenu, situacija za Bolton ne bi bila tako strašna. Pokazali su da mogu da igraju protiv timova koji se bore za opstanak, a klub je dobio samopouzdanje nakon ovih pobeda. Imaju tri meča koja tek treba da odigraju i ukoliko osvoje bodove na njima, vratiće se u borbu za opstanak.

Zanimljivo, prvi iznad njih na tabeli je Sautend koji je osvojio samo pet bodova do sada. Na granici opstanka su MK Donsi i Vimbldon sa po 13 bodova, a iznad Akrington sa dva boda više. Tu negde bi bio i Bolton, da nije bilo one kazne sa početka sezone.

Problem bi mogao da nastane ukoliko ekipa koju smo gledali na Ribok stadionu dobije novu kaznu. Sa njom bi gotovo sigurno bili precrtani, već na polovini takmičenja. Ovako, oni imaju čak četiri meča manje od Ročdejla, a po tri od ostalih konkurenata u borbi za opstanak. Boriće se do kraja!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC