• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olujno nevrijeme u Napulju - Gatuzov debi će kasniti pola sata!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Kako su naveli italijanski mediji, Parma je odmah odbacila mogućnost odgađanja susreta jer se boje da je to izgovor kako bi Đenaro Gatuzo dobio više vremena za upoznavanje tima, koji je preuzeo u srijedu.

U okviru 16. kola Serije A danas će se na stadionu ''San Paolo'' sastati Napoli i Parma, na debiju Đenara Gatuza na klupi tima iz Napulja.

Meč je prema prvobitnom rasporedu trebalo da počne u 18 časova, ali će se lopta sa centra zakotrljati trideset minuta kasnije zbog – nevremena koje je sinoć zahvatilo grad pod Vezuvom, objavili su zvaničnici italijanskog šampionata.

Možda će vas zanimati

Naime, sinoć je zbog jake kiše i vjetra došlo do oštećenja krova na stadionu Napolija, a dijelovi krovne konstrukcije, našli su se, usljed olujnih udara, na travnjaku.

Nadležni organi su morali da izvrše inspekciju oštećenog krova i utvrde da li postoje uslovi za njeno odigravanje.

Nakon što je utvrđen stepen oštećenja krova, odlučeno je da se početak utakmice prolongira za 30 minuta, kako bi radnici mogli da stabilizuju konstrukciju i još jednom provjere postoji li eventualna sigurnosna prijetnja za gledaoce.

Prethodno su iz Gradske uprave Napulja naglasili da će učiniti sve kako bi se utakmica odigrala, makar bez prisustva publike ili sa zatvorenim dijelovima tribina. Za provjeru stanja krova korišteni su i dronovi.

Kako su naveli italijanski mediji, Parma je odmah odbacila mogućnost odgađanja susreta jer se boje da je to izgovor kako bi Đenaro Gatuzo, novi trener Napolija, dobio više vremena za upoznavanje tima, koji je preuzeo u srijedu.

Nakon 15 odigranih kola Napoli i Parma zauzimaju sedmu, odnosno osmu uz 21 bod.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC