• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekalo se devet godina: Rendžers slavio na ''Seltik parku''

Autor mondo.rs

Praznik fudbala u Glazgovu obeležili promašen penal, crveni karton i pobjeda Rendžersa na gostovanju nakon devet godina pauze.

Fudbaleri Rendžersa uspeli su da stignu do pobjede u 21. kolu Premijer lige Škotske. Slavili su na gostovanju najvećem rivalu, ekipi Seltika (1:2), a time stekli i šansu da se probiju na prvo mjesto tabele.

Gradski derbi Glazgova je ponovo bio više nego zanimljiv, pošto smo imali promašen penal, crveni karton, rezultatsku neizvjesnost i grčevite pokušaje Seltika da stigne do izjednačenja. U tome nisu uspjeli.

Možda će vas zanimati

SELTIK - RENDŽERS 1:2 (1:1)
/Eduard 41 - Kent 36, Katić 56/

Ono što nisu uspjeli da urade u finalu Liga kupa, fudbaleri Rendžersa su uradili u prvenstvenom meču. Poraz Seltika na domaćem terenu je događaj koji se u Škotskoj rijetko dešava, ali je četa Stivena Džerarda zasluženo odnijela cijeli plijen.

Mreže su mirovale do finiša prvog dijela igre, ali nije moralo da bude tako. gosti su bili bolji tim, napadali su i stvarali šanse, a Forster ponovo pokazivao klasu. Nakon jednog kornera i nesmotrenosti Katića, veliku šansu za prednost imao je Seltik.

Ipak, iskusni MekGregor je zaustavio udarac sa bijele tačke Kristija, a to kao da je dodatno ''skresalo krila'' Keltima. Rendžers se podigao, nastavili su da igraju sa mnogo motiva i energije, što je materijalizovao Kent.

Do poluvremena smo vidjeli i gol domaćeg tima, oko kog bi, da je rezultat bio drugačiji, moglo da se polemiše. Lopta upućena ka golu Rendžersa je na svom putu zakačila napadača Eduarda, možda čak i u ruku, ali je pogodak koji je slučajno postigao priznat.

Hrvatski štoper Katić se iskupio za napravljeni penal u prvom dijelu meča na najbolji način. Barišić ga je sjajno pogodio iz kornera, a on je sjajno pogodio mrežu, za vođstvo i kasnije pobjedu na koju se dugo čekalo.

Do kraja susreta na ''Seltik parku'' vidjeli smo crveni karton za Morelosa, koji je duboko u nadoknadi pokušao da iscenira penal. Bio je ovo njegov deveti meč protiv Seltika i nijednom do sada nije postigao gol. Za razliku od njih, svim rivalima protiv kojih je igrao tri ili više puta je tresao mrežu. Crveni karton koji je dobio mu je drugi u ''Old firmu''.

Ekipa Rendžersa je slavila na gostovanju Seltiku prvi put od 2010. godine, kada su krajem oktobra bili bolji od najljućeg rivala. Pošto Džerardova ekipa ima utakmicu manje u prvenstvu, oni bi u tom zaostalom meču mogli da izbiju na čelo tabele.

SELTIK: Forster, Frimpong, Žulijen, Ajer, Bolingoli-Mbombo, Braun, K. MekGregor, Forest (od 68. Nčam), Kristi (od 81. Grifits), Džonston (od 68. Biton), Eduard
RENDŽERS: A. MekGregor, Tavernije, Goldson, Katić, Barišić, Džek, Dejvis (od 92. Edmundson), Kamara (od 81. Arfild), Aribo, Kent, Morelos

TABELA: Seltik 52, Rendžers (-1) 50, Madervel 37, Aberdin 35, Hibernijan 25, Kilmarnok 23, Livingston 22, Ros Kaunti (-1) 20, Sent Džonston (-2) 19, Sent Miren 16, Hamilton 15, Harts 12

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC