• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nudio suprugu i 100 funti za ovo: Liverpul na 30 bodova ispred Junajteda!

Autor mondo.rs

Van Dajk je otvorio "đavole" na rasprodatom "Enfildu", a onda su Alison i Salah u nadoknadi izveli perfektnu akciju iz kontre za konačnih 2:0 i proslavu prve titule posle 30 godina.

 Liverpul-Mancester-junajted-2-0-Van-Dajk-14-Salah-93-VIDEO Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

30 bodova razlike za 30 godina čekanja.

I utakmica manje!

Alison Beker perfektno je deganžirao loptu u polje rivala i izbacio Mohameda Salaha u čistu gol šansu koju je Egipćanin, posle neuhvatljivog sprinta od 50-ak metara, pretvorio u konačnih:

Liverpul - Mančester junajted 2:0 (1:0) u najvažnijoj utakmici engleskog fudbala.

Možda će vas zanimati

Na tabeli Premijer lige, na kojoj "redsi" i dalje imaju utakmicu manje, okruglo 30 bodova deli dva najveća kluba na Ostrvu.

Do 1990. nije postojao klub približno uspešan, slavan i trofejan kao Liverpul, sve dok se ser Aleks Ferguson zainatio da to zauvek promeni - i uspeo u tome.

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Utoliko, ne treba da čudi što su navijači ispred kapija rasprodatog "Enfilda" nudili suprugu i 100 funti za ulaznicu, ne želeći da propuste žurku na koju je pozvan najomraženiji rival i njihov uzdrmani menadžer Ole Gunar Solskjer.

Goste je "otvorio" Virdžil van Dajk pogotkom glavom posle kornera u 14. minutu, koji je izvrsno izveo Trent Aleksander-Arnold, a "dokusurila" akcija Alisona i Salaha posle još jednog kornera na istoj strani, ali ne tako dobro izvedenog...


Kako se i druga lopta zakoprcala u mreži iza nemoćnog Davida De Hee, Egipćanin je skinuo dres, a Brazilac pretrčao celo igralište da bi proslavio verovatno najslađu od 20 premijerligaških pobeda u 21 utakmici ove sezone.

U toj jednoj u kojoj nisu pobedili, momci menadžera Jirgena Klopa igrali su upravo protiv večerašnjeg rivala, 20. oktobra na "Old trafordu" i izvukli remi pogotkom rezerviste Adama Lalane, tako da nastavak šampionata (u kom ne moraju da pobede do početka marta i zadrže prvo mesto) dočekuju sa 64 od 66 mogućih bodova.

Šampion Mančester siti ima 48, njihov gradski rival 34...

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Liverpul:

Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Okslejd-Čemberlejn (od 66. Lalana), Henderson, Vajnaldum - Salah, Firmino (od 83. Origi), Mane (od 83. Fabinjo).

Mančester junajted:

De Hea - Lindelof, Megvajer, Šo (od 87. Dalot) - Van-Bisaka, Fred, Matić, Vilijams (od 74. Grinvud) - Pereira (od 74. Mata) - Džejms, Marsijal.

Računajući od 3. marta prošle godine i remija sa Evertonom na "Gudison parku", Liverpul je postao prvak Evrope i sveta i pobedio u 29 od 30 utakmica u Premijer ligi.

Danas, konkretno, Klopov sastav dominirao je u prvom poluvremenu i postigao tri gola, od kojih je drugi (Roberta Firmina) poništen posle intervencije iz VAR sobe i prekršaja Van Dajka nad De Heom, a treći zbog malog, ali postojećeg ofsajda u kom se posle lepe akcije cele navale našao Đorđinio Vajnaldum.

Praktično ni iz čega, gosti su u poslednjim trenucima prvog dela igre izveli akciju u kojoj je Markus Rašford probio po desnoj strani i uputio idealan centaršut na peterac, a Andreas Pereira za milimetar zakasnio za jedan od najvažnijih pogodaka u karijeri.

Razgovor u svlačionici kao da je prijao jedanaestorki za koju se Solskjer odlučio ove nedelje popodne, a u kojoj je od starta igrao naš reprezentativac Nemanja Matić, jer je sa samo golom prednosti Klopov tim u nastavku više puta bio blizu lopte u mreži. Svojoj.

Tome je doprineo Salah, koji je u prvoj akciji po povratku na teren promašio nepromašivo (bio je oči u oči sa De Heom na četiri metra ispred njega), a kada je i kapiten Džordan Henderson uzdrmao stativu udarcem sa distance... umalo da ponovo bude primenjeno staro "nepisano pravilo".

Aleksander-Arnold nehotice je dodao loptu iz auta pravo u noge Fredu, a ovaj posle sprinta sa polovine igrališta tukao malo pored gola, što je bio samo uvod u presudan momenat utakmice.

Liverpulskom akcijom sa boka ka sredini i potom pasom Rašforda iz prve u prostor za Marsijala, navala Junajteda izbacila je iz igre Džoa Gomeza, a ushićeni Francuz uneo previše snage u volej udarac sa 12-13 metara udaljenosti pa se umesto mreže zatresao sto ispred stručnih konsultanata "Sky Sporta" i legendi dva kluba, Džejmija Karagera i Garija Nevila.

Naravno, Nevil je bio taj čija se pesnica začula u domovima širom Engleske.


Tek tada, ispostavilo se tačnim da vas čeka kazna ako ne iskoristite šanse - Alison je "fantasy" igrače obradovao i asistencijom, pored uobičajeno sačuvane mreže na "Enfildu", na kom je Liverpul ove sezone osvojio više bodova (36) nego Junajted na svom i ostalim stadionima u ligi.

Do daljeg skor će glasiti: 57-49-68 u ligi, 67-57-80 ukupno.

Liverpul će još neko vreme imati 18, a Junajted (nešto duže vreme) 20 titula prvaka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC