• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kepa će ponovo biti na udaru, Hejden u 94. minutu šokirao ''Plavce''

Autor mondo.rs

Posljednji meč subotnjeg programa odlučen je u 94. minutu, a navijači Čelsija već znaju ko je krivac.

 Kepa-ce-ponovo-biti-na-udaru-Hejden-u-94.-minutu-sokirao-Plavce Izvor: Getty Images/Alex Livesey, Alex Livesey/Getty Images Europe

Posljednji meč subotnjeg programa u Premijer ligi donio nam je i najveće iznenađenje 23. kola. Ekipa Njukasla je na svom terenu savladala Čelsi, pogotkom Isaka Hejdena duboko u sudijskoj nadoknadi.

''Svrake'' su nakon osvajanja ova tri boda skočile na 12. mjesto tabele, ali su bodovno poravnati čak i sa desetoplasiranim Arsenalom. Stiv Brus je uradio sjajan posao u teškim uslovima, a sezona je mnogo bolja nego što se očekivalo.

Možda će vas zanimati

NJUKASL - ČELSI 1:0

/Hejden 90+4/ 

Meč bez pravih šansi odigrali su Čelsi i Njukasl tokom prvih 45 minuta susreta, a jedini pokušaj vrijedan pomena je djelo Ngolo Kantea. On je šutirao nakon dodavanja Risa Džejmsa, ali nedovoljno dobro da bi savladao Martina Dubravku.

Nešto više prilika su ''Plavci'' stvorili u nastavku, ali je hladan tuš došao na samom isteku nadoknade. Ponovo će navijači londonskog tima imati razloga da se ljute na Kepu.

Španski golman je vjerovatno mogao i mnogo bolje da interveniše u tim trenucima. Lopta je ubačena u njegov kazneni prostor, izbačena iz njega, a zatim ponovo ubačena. Sent-Maksimin je fenomenalno gađao Isaka Hejdena, a ovaj glavom, sa nekoliko metara udaljenosti, pogodio je mrežu gostiju.

Čelsiju će tako ponovo odmaći vrh tabele. Ekipa Lestera će imati šansu da se odlijepi na čak devet bodova prednosti. Ekipa Frenka Lamparda će tako ostati u poziciji da više mora da brine o odbrani četvrte pozicije nego o eventualnom napadu na treće mesto.

Njukasl: Dubravka - Kraft (od 71. Longstaf S.), Fernandez, Laseles, Klark, Viljems (od 12. Riči) - Almiron, Hejden, Šelvi (od 85. Longstaf M.), Sent-Maksimin - Džoelington
Čelsi: Kepa - Džejms (od 75. Emerson), Kristensen, Ridiger, Asplikueta - Kante, Žoržinjo, Maunt (od 68. Barkli) - Hadson-Odoi, Vilijan, Abraham (od 80. Bačuaji)

Rezultate danas odigranih mečeva i tabelu pogledajte na linku.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC