• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleks Ferguson - nesuđeni trener Barselone

Ser Aleks Ferguson bio je na korak od klupe Barselone, ali ga je put ipak odveo u Mančester junajted osamdesetih godina prošlog veka.

 Aleks Ferguson - nesuđeni trener Barselone Izvor: MONDO

Kada se spomene ime ser Aleksa Fergusona svi odmah pomisle na Mančester junajted, ali malo je nedostajalo da njegova karijera, pre dvadesetak godina, krene potpuno drugim putem.

Trofejni stručnjak je u intervjuu britanskom listu Sandej Ekspres (Sunday Express) otkrio da je sredinom osamdesetih, kada se proslavio kao trener škotskog Aberdina, dobio poziv da preuzme ekipu Barselone.

U to vreme klupu Barse trebalo je da napusti Teri Vanejbls, koji je upravi katalonskog kluba za svog naslednika preporučio Fergusona, trenera koji je sa Aberdinom osvojio tri titule prvaka Škotske, te Kup kupova i evropski Superkup.

"U vreme kada sam vodio Aberdin sa čelnicima Barselone jednom sam razgovarao o preuzimanju tog kluba. Teri Vanejbls je tada vodio Barsu, ali je hteo da napusti klub. On je preporučio mene i sastao sam se u Londonu sa predsednikom Barselone", ispričao je Ferguson.

Ipak, Vanejbls se u međuvremenu predomislio tako da Škotlanđanin, na radost navijača sa Old Traforda, ipak nije završio u Španiji.

"Uvek sam se pitao šta bi bilo da se on nije predomislio. Čelnici Barselone nakon toga ostali su u kontaktu sa mnom i nekoliko puta me zvali da me pitaju za mišljenje o nekim igračima", rekao je Ferguson.

Ferguson koji je sa Mančester junajtedom osvojio 27 trofeja, rekao je da mu posle toga nikad više nije ponuđen posao u Barseloni, ali da ne žali zbog toga.

"Potpuno sam ispunjen poslom u Mančesteru. Uostalom pitanje je da li bi moje metode rada uspele u nekoj drugoj zemlji", dodao je ser Aleks.

MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC