• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Birmingem pripada fanovima Vile

Astona Vila razbucala gradskog rivala Birmingem sa 5:1. Gol Janga u stilu Tia Vilkota.

 PREMIJER: Birmingem pripada fanovima Vile  Izvor: MONDO

Engleski selektor Fabio Kapelo u nedelju je došao na Vila Park da posmatra gradski derbi između Aston Vile i Birmingema i imao je šta da vidi!

Vila je pregazila Birmingem 5:1 u njihovom 115. derbiju, a Ešli Jang i Gabrijel Agbonlahor pokazali su zašto Kapelo na njih ozbiljno računa u engleskoj reprezentaciji.

Brimingam se dobro držao na početku utakmice i čak ozbiljno pretio golu Karsona, ali mlada nada Aston Vile i engleske reprezentacije Ešli Jang pogotkom u 28. minutu nagoveštava da će biti prvo ime ovog meča.

Tri minute pre kraja prvog poluvremena Aston Vila praktično rešava pitanje pobednika. Kerju nakon slobodnog udarca pogađa glavom sa pet metara, a asistent je - Jang.

Ekipa Martina O’Nila nastavila je u istom ritmu i u drugom poluvremenu, pa Kerju svojim drugim pogotkom povećava na 3:0 nakon samo pet minuta igre, a isto toliko kasnije svoj drugi pogodak, i to kakav, postiže i Jang.

Napadač Vile primio je loptu kraj leve aut-linije, a onda bez razmišljanja krenuo u šesnaesterac nanizavši nekoliko gostujućih igrača. Golman Birmingema uspeo je samo da odbije loptu, ali uporni Jang ništa ne prepušta slučaju, 4:0 za potop gostiju, čiji navijači nakon toga počinju da napuštaju Vila park.

Rezervista Mikael Forsel u 67. minutu postiže utešni gol za Birmingem, a čovek koji je odlučio prošli derbi Gabrijel Agbonlahor svojim desetim golom sezone u 78.minutu stavlja "tačku na i“.

Martin O’Nilu ovo je bila 11. pobeda nad kolegom Aleksom Meklišom, ali prva u Premijer ligi. Do sada su se sastajali u Škotskoj, na klupama Seltika i Rendžersa. U 20 duela pre ovoga deset puta je slavio O’Nil, sedam Mekliš uz tri remija.

Vila je ovom pobedom na trenutak izbila na šesto mesto Premijer lige, dok je Birmingam sve bliže ispadanju iz Premijer lige jer bodove spasa sada mora da traže prvo kod kuće protiv Liverpula, a zatim u gostima kod "davljenika" Fulama.

Njukasl je golovima Majkla Ovena iz 4. i 45. minuta savladao najvećeg lokalnog rivala Sanderlend (2:0), koji još nije prebrinuo sve brige oko opstanka u ligi. Sanderlend ima 36 bodova, četiri više od ekipa Redinga i Boltona, i pet više od najugroženijeg Birmingema. Fulam, koji je sakupio 27 bodova, u igri drži još samo teorija, a “fenjeraš” Derbi Kaunti je odavno budući član Čempionsšipa.

Pretendenti za Kup UEFA naredne sezone - Mančester siti i Portsmut, odmerili su snage u poslednjoj utakmici kola, a pobeda je rezultatom 3:1 pripala domaćinu. koji sada za sedmoplasiranim “pompijima” zaostaje samo dva boda.

“Gradjani” Sven Gorana Eriksona su već u 13. minutu stekli dvostruku prednost zahvaljujući golovima Dariusa Vasela i Bugarina Martin Petrova, ali je rezultatsku neizvesnost vratio Džon Utaka u 24. minutu.

Ipak, medvedju uslugu četi Harija Rednapa napravio je Herman Hajdarson zaradivši direktan crveni karton u finišu prvog poluvremena. On je kao poslednji čovek odbrane Portsmuta srušio Vasela i sudija mu pokazao put u svlačionicu.

Brojčanu prednost na terenu, Siti je iskoristio u 74. minutu, kada tačku na pobedu stavlja Bendžani Maruvari. Ipak, nije se radovao, kako je to uobičajeno, jer je zatresao mrežu bivšeg kluba i velikog prijatelja Dejvida Džejmsa.

REZULTATI:
Aston Vila - Birmingem 5:1 (2:0)

/Jang 28, 63, Kerju 42, 53, Agbonlahor 78 - Forsel 67/

Njukasl - Sanderlend 2:0 (2:0)
/Oven 4, 45pen/

Mančester siti - Portsmut 3:1 (2:1)
/Vasel 10, Petrov 13, Mvaruvari 74 - Utaka 24/


U subotu:
Arsenal - Reding 2:0
/Adebajor 30, Žilberto 37/

Fulam – Liverpul 0:2
/Penant 17, Krauč 70/

Midlsbro – Bolton 0:1
/Mekken 60/

Vest Hem – Derbi 2:1
/Zamora 20, Kol 77 - Mirs/

Vigan – Totenhem 1:1
/Heski 12 – Berbatov 6/

Blekburn - Mančester junajted 1:1
/Santa Kruz 20 - Tevez 88/

TABELA: Mančester junajted 81, Čelsi 78, Arsenal 74, Liverpul 69, Everton 61, Aston Vila 58, Portsmut 57, Mančester siti 55, Blekburn 52, Vest Hem 47, Totenhem 43, Njukasl 42, Midlsbro 36, Sanderlend 36, Vigan 36, Reding 32, Bolton 32, Birmingem (-1) 31, Fulam 27, Derbi 11.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC