• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona stvarno želi da vrati Nejmara, u igri je više načina

Autor Pavle Knežević

Dve od tri strane se slažu, koji su strateški, a koji glavni ciljevi?

 Nejmar Barselona povratak Izvor: Tanjug/UEFA via AP

Bivši potpredsednik Barselone Emili Rusaud, koji je prošle nedjelje podnio ostavku na tu funkciju i iznio niz teških optužbi na račun uprave kluba, rekao je da "blaugrana" pokušava da završi pregovore o povratku Nejmara.

U Barseloni bukti pravi građanski rat, a klub potresaju do sada neviđeni skandali. Uprava kluba najavila je krivične prijave protiv nekadašnjeg funkcionera, koji je sada za Ekip otkrio planove kluba.

Možda će vas zanimati

"Moguće je da će se Nejmar vratiti. Korona virus će izazvati smanjivanje tržišta i većina klubova će imati finansijske teškoće. Barselona želi da garantuje povratak Nejmara. Biće neophodno da se analizira ova situacija i vidi da li se uklapa u budžet kluba, ali interesovanje je pravo, iako je kompleksno", objasnio je Rusaud.

On je pojasnio da u ovim pregovorima postoje tri strane: Barselona, Pari Sen Žermen i Nejmar.

"Ako svi traže dogovor, pronaći će rješenje. Isplata u dijelovima, na primjer. Sve će zavisiti od dobre volje svakog od njih, a posebno od zahtjeva Nejmara", pojasnio je Rusaud.

Mundo Deportivo je početkom mjeseca objavio na naslovnoj strani da je glavni cilj Barselone Lautaro Martinez, dok je dolazak Nejmara "strateško planiranje".

Razlog ove razlike je prije svega ekonomski. Lautaro u Interu sada zarađuje oko dva miliona evra godišnje i Barsa to može bez problema da utrostruči. Plata Nejmara u PSŽ-u je oko 36 miliona evra.

Diario Sport pisao je prošlog mjeseca da vlasnici PSŽ-a drže Nejmara u klubu protiv njegove volje. Oni su više puta naglasili da nemaju želju da prodaju svoju zvijezdu, iako on želi da se vrati u Barselonu.

Iako zvanično ništa nije potvrđeno, na više strana se govori da je Nejmar potpuno zagrijan za ideju o povratku u Barselonu ovog ljeta i da je spreman za još jedan sukob sa upravom i novu "transfer sagu".

Jedan od ključnih faktora je, naravno, Nejmarovo prijateljstvo sa Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom, sa kojima žarko želi da ponovo zaigra.

Izvor: Guliver/Getty Images/Denis Doyle/

Nejmar je ljeta 2017. prešao iz Barselone u PSŽ za rekordna 222 miliona evra, ali se praktično od samog odlaska u Pariz spekuliše da će se vratiti u Španiju – ili u Barsu ili u Real Madrid.

Nejmara muče povrede od dolaska u Pariz. U Ligi 1 je odigrao samo 52 utakmice od mogućih 103, a na njima je dao sjajnih 47 golova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC