• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NEBO SE OTVORILO", a Darko Pančev nam je pričao kako je to izgledalo

Autor Jovan Terzić

Bivši napadač Crvene zvezde nedavno je za MONDO govorio o istorijskoj utakmici protiv Bajern Minhena, kojoj je danas godišnjica.

 Darko Pančev o revanšu Crvena zvezda - Bajern 2-2 Izvor: MN PRESS

"I, po svemu sudeći, gledaćemo produžetke. Dva puta po petnaest minuta... Radinović, Radinović prema Biniću. Ispred njega brži Efenberg... Jugović, Jugović... Jugović do Pančeva, Jugović! Prosinečki je tu, Prosinečki... Mihajlović u sredinu... 2:2! Gol, gol, gol, gooool! Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao! Galer izbacuje rukovodstvo Crvene zvezde! Čitav Bajernov tim je na travi, nokautirani su fudbaleri Bajerna…“, riječi su bivšeg sportskog komentatora Milojka Pantića koje će zauvijek odzvanjati u glavama zvezdaša...

Prije tačno 29 godina, 24. aprila 1991, Crvena zvezda i Bajern Minhen odigrali su jednu od najuzbudljivijih utakmica evropskog fudbala. 

Možda će vas zanimati

U kultnom revanšu polufinala tadašnjeg Kupa šampiona, igranom pred 80.000 gledalaca na beogradskoj "Marakani", crveno-bijeli su u posljednjim trenucima nevjerovatnim autogolom došli do 2:2 i plasmana u finale, u kom su potom savladali Olimpik Marsej i ostvarili najveći uspjeh srpskog fudbala...

Ove sezone, sudbina je ponovo spojila srpski i njemački klub u elitnom takmičenju, a MONDO je uoči beogradskog duela grupne faze Lige šampiona, igranog krajem novembra prošle godine, pozvao Darka Pančeva, jednog od glavnih junaka Zvezdinog pohoda na evropski tron 1991.

Evo još jednom šta nam je "Kobra" rekao prisjećajući se čuvenih 2:2 sa Bajernom.

"Kada se sjećam te utakmice, svakako da mi prvo na pamet padne njena važnost i značaj koji je imala. Zatim prelijepa atmosfera na prepunom stadionu i na kraju srećan autogol koji nam je neko odozgo poklonio, zato što smo to i zaslužili", istakao je Pančev. 

Upravo je Pančev bio taj koji je nagovijestio da bi crveno-bijeli mogli da zaigraju u finalu Kupa šampiona.

U 45. minutu susreta u Minhenu donio je izjednačenje. Potom je u 70. Dejan Savićević pogodio za 2:1 i veliku prednost u revanšu. O toj utakmici za MONDO je pričao Miodrag Belodedić.

Očekivano, revanš je bio dramatičan...

"Pritisak je bio ogroman, a Nijemci su još jednom potvrdili onu izreku da igraju do kraja i da protiv njih nema opuštanja", konstatovao je Pančev i nastavio:

"Nije bilo nekog posebnog dogovora pred revanš, jer smo se svi odlično poznavali između sebe i svako je znao šta treba da radi. Sjećam se samo da je na poluvremenu bilo malo više podignutih tonova, jer smo u prvom dijelu pokazali individualnu sebičnost. Zbog atmosfere i važnosti svako je htio da se istakne, a trebalo je već da vodimo 2-3:0. To je na kraju moglo i da nam se osveti".

Pomalo naivno, pitali smo tadašnjeg najboljeg strijelca Evrope da li je po završetku utakmice razgovarao sa nekim od gostujućih igrača o svemu što se dešavalo te večeri na "Marakani".

"Bila je takva ludnica na terenu i van njega da nismo znali gdje se mi nalazimo, a kamoli igrači Bajerna", jasan je bio nekadašnji golgeter.

Pančev rijetko dolazi u Beograd, ali je i dalje u kontaktu sa nekima od igrača uz koje se popeo na krov Evrope.

"Ima jedan malo duži period kako nisam došao na 'Marakanu', iz objektivnih razloga, iako sam često u kontaktu sa ljudima iz kluba i nekim bivšim igračima. Svakako da razmišljam o tome... Mi smo bili odlična generacija koja se poštovala među sobom i sa nekima se čujem češće, a sa nekima slabije, ali kad god se čujemo uvijek nam je drago od srca, jer je taj dobar 'filing' koji je bio među nama ostao i do dan danas", istakao je. 

Crvena zvezda - Bajern Minhen 2:2
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC