• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Krupe za MONDO: Ne postoji idealno rješenje za nastavak sezone

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je klub iz Krupe na Vrbasu već jednom nogom u Premijer ligi BiH, ne bi volio da se takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske prekine, što je sve izvjesnije. Za MONDO o aktuelnoj situaciji govori Mladen Ilić, direktor Krupe.

 Direktor Krupe Mladen Ilić za MONDO: Ne postoji idealno rješenje za nastavak sezone Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

S obzirom da su nadležne zdravstvene institucije saopštile da fudbalske aktivnosti u Republici Srpskoj neće biti nastavljene do početka jula, sve je izvjesnije da će takmičenje u Prvoj ligi, te nižim ligama Srpske, biti trajno prekinuto.

U Krupi na Vrbasu s nestrpljenjem očekuju konačnu odluku o nastavku ili prekidu prvenstva, a o aktuelnoj situaciji u klubu iz kanjona Vrbasa govori Mladen Ilić, direktor Krupe.

Možda će vas zanimati

"Kako je to slučaj u zemljama regiona, a vidimo npr. odluku u Hrvatskoj u vezi sa drugoligaškim rangom, imamo određene informacije da će i Prva liga RS biti prekinuta, ali ništa još nije zvanično. Vjerovatno kada se donese konačna odluka o budućnosti Premijer ligi BiH, stvari će i kod nas biti mnogo jasnije", kaže Ilić za naš portal.

Krupa je prinudnu pauzu dočekala ubjedljivo na prvoj poziciji, sa 11 bodova prednosti nad Rudar Prijedorom, tako da je praktično jednom nogom u višem rangu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trenutna pozicija na tabeli, ali i velika zaliha bodova, ukoliko prvenstvo i bude nastavljeno, daje im za pravo da se nadaju da će dogodine ponovo nastupati u najjačem rangu bh. fudbala.

"Svi smo u nezavidnom položaju. Ne znamo da li će prvenstvo biti nastavljeno ili ne. Ipak, imamo bodovnu prednost i vjerujem da ćemo na kraju biti prvaci Republike Srpske. Ali, i dalje čekamo zvaničnu odluku", naglasio je Ilić.

BEZ ISPADANJA IZ LIGE

"Vidim da je u Srbiji donešena odluka da niko ne ispada iz lige. Ako takva odluka bude i u Premijer ligi BiH, moguće da će naredne sezone ispadati četiri kluba, što bi male klubove, poput Krupe, stavilo u nezavidan položaj", smatra Ilić.

Fudbaleri Krupe posljednji meč odigrali su 7. marta, kada su u derbiju prvenstva porazili Prijedorčane 2:0 i tako "rudar" udaljili na velikih 11 koraka.

Pet dana kasnije objavljeno je da se liga prekida zbog pandemije korona virusa.

"Svakodnevno smo u kontaktu sa svim igračima. Oni su na početku ove krize otišli svojim kućama. Dobili su programe za individualni rad, tako da svi oni samostalno treniraju i sa nestrpljenjem čekaju povratak na teren. Ako ne za utakmice, onda barem za treninge", kaže direktor Krupe, te dodaje da su dosadašnje obaveze prema igračima izmirene.

"Igračima smo isplatili plate za mart. Imamo obećanja od države da će pomoći, tako da će u narednim danima biti isplaćeni minimalci igračima. Sačekaćemo da vidimo kako će se situacija odvijati."

Izvor: FK Krupa/Nikolina Vidović

Za Krupu, daleko bolja opcija bila bi da se takmičenje u Prvoj ligi Srpske nastavi, jer tako ne bi došli u situaciju da pauza između borbi za prvoligaške i premijerligaške bodove potraje i skoro pola godine.

"S obzirom da ćemo mi, nadam se, naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH, mnogo je tu upitnika i nedoumica. Postavlja se prvo pitanje da li će Premijer liga biti nastavljena ili ne. Ako se nastavlja, pitanje je kad će početi naredna sezona, dakle 2020/21. Međutim, tada bismo se našli u nezavidnom položaju ako naša liga ne bude nastavljena. Sve ekipe bh. elite tako bi imale još po 10-ak utakmica, dok bi mi morali da pauziramo od polovine marta praktično do polovine avgusta. Ko god se iole bavi sportom, zna da je to ogromna pauza i pitanje je kako bi sve funkcionisalo. Smatram da idealno rješenje ne postoji i moraćemo se što prije adaptirati na predstojeće odluke naših saveza i UEFA", zaključio je Ilić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC