• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Čelsi otjerao Azara: Igračima je dosadio Mauricio Sari

Autor Dušan Ninković

Napoli, pa samo jedna sezona u Čelsiju i zatim Juventus. Zašto nije uspjelo u Londonu?

 Celsi-Mauricio-Sari-Djanfranko-Zola-Igracima-je-postalo-dosadno Izvor: Guliver/Alessandro Sabattini/Getty Images

On je klupska legedna u očima navijača Čelsija, a tokom prethodne sezone je ponovo bio u klubu, u drugačijoj ulozi. Đanfranko Zola je bio pomoćni trener u stručnom štabu Mauricija Sarija i sada otkriva neke detalje te saradnje.

Možda će vas zanimati

Italijanski trener je uspio da osvoji Ligu Evrope, ali navijačima nije ostao u sjajnom skećanju. Projekat sa njim nije uspio, napustio je klub nakon jedne sezone, a imao je i konflikte sa publikom tokom boravka u Londonu. Zola tvrdi da ni igračima nije bilo zabavno.

Sari je u klub stigao nakon što je napravio dobre rezultate u Napoliju, gdje je izgradio specifičan stil igre. Zato su očekivanja od boravka u Londonu bila ogromna.

''Na početku, igrači su podržali svaku našu ideju. Bili su fantastični. Problemi su počeli da nastaju kada su se utakmice ređale, a mi igrali iz nedjelje u nedjelju. Stvari su se ponavljale, igrači su postajali umorni zbog toga. Postalo im je dosadno'', otkriva pomoćni trener iz te sezone.

''Bilo je tu fantastičnih igrača, poput Azara i Vilijana, fudbalera koji su znali da pobjeđuju na svoj način. Oni su patili zbog vježbi koje smo imali i vrste treninga koju smo morali da organizujemo zbog ostalih igrača''.

Đanfranko Zola je dres Čelsija nosio od 1996. do 2003. godine, a godinama je bio i reprezentativac Italije. U nastavku razgovora se prisjetio svojih početaka i toga kako se on osjećao kada mu je postajalo dosadno.

''Dosada je dio našeg posla. Nekada je potrebno da ti postane dosadno kako bi promijenio neke stvari u svom radu. Sjećam se kada sam počinjao da igram fudbal. Da bi mi udarci postali rutina, morao sam da ih izvedem 300-400 puta. Bilo je trenutaka kada sam bio umoran i kada mi je bilo dosadno, ali ako želite uspjeh, morate da prođete kroz to'', ističe Italijan.

Nakon sezone u kojoj je prvi put predvodio neki inostrani klub, Sari se vratio u rodnu zemlju. Osvojio je prvi veliki trofej u karijeri, a zatim preuzeo Juventus, dugogodišnjeg šampiona Italije. Sa tim timom je još uvijek u konkurenciji za tri trofeja.

Ekipa iz Torina treba da odigra polufinalni dvomeč u kupu protiv Milana, u Ligi šampiona im predstoji revanš osmine-finala protiv Liona, dok su u prvenstvu na prvoj poziciji. Nju će do kraja sezone braniti od Lacija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC