• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ismijavali ga, tjerali sa Enfilda, prijetili SMRĆU, ali Klop ga ne da!

Autor mondo.ba

"Mister Bin" će prema riječima njemačkog stručnjaka i naredne sezone nositi dres "redsa".

 Dejan Lovren kritike prijetnje Liverpul novi ugovor Jirgen Klop Izvor: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Kada Jirgen Klop kaže: "Odigrao je neke sjajne utakmice, on je veoma važan član ekipe, vrlo pouzdan igrač", malo ko će od svih fudbalera Liverpula pomisliti na Dejana Lovrena.

Hrvatski defanzivac već šest godina je na Enfildu, a praktično od samog dolaska je "pod lupom".

Dijelom je to zbog činjenice da su greške defanzivaca mnogo uočljivije od onih naprijed, ali dobrim dijelom i zbog svojih igara kojima je znao da oduševi, ali mnogo češće i da razočara, pa i da razbjesni navijače "redsa".

Možda će vas zanimati

Sa njihovim žestokim kritikama suočio se već u prvoj sezoni nakon prvog ispadanja Liverpula u Evropi poslije jedanaesteraca. Lovren je promašio na 4:4 u penal-seriji nakon čega je Bešiktaš slavio i prošao dalje, a Hrvat se našao na udaru navijača.

Te kritike bile su česte tokom prethodnih godina, jer je Lovren mnogo puta bio najslabija karika, neki ga smatraju najgorim štoperom Liverpula u istoriji, a poslije poraza 4:1 od Totenhema u oktobru 2017. dobio je i nadimak "Mister Bin".

Lovren je tada bio direktan krivac za prva dva gola i zamijenjen je poslije samo 31 minute igre.

"Da sam kod prva dva gola čuvao Harija Kejna, uspio bih. Lovren nije i zato je zamijenjen", rekao je tada Jirgen Klop.

Iako je Lovren navikao na kritike, koje je, kako je priznao u jednom intervjuu, trpio još od školskih dana, neke od njih nisu bile nimalo bezazlene.

Upravo poslije tog teškog poraza od Totenhema preko Instagrama dobio je prijenje smrću njemu i njegovoj porodici.

Čak i nakon ubjedljivih pobjeda Lovren je znao biti predmet podsmijeha i to od svojih saigrača. Tako ga je Džejms Milner ismijavao zbog smiješnog pada u šesnaestercu protivnika u pobjedi 4:1 nad Kardifom u oktobru 2018.

Sve to ipak ne dotiče mnogo hrvatskog defanzivca.

"Svoj sam najveći kritičar... Kada pogriješim - ne pričam ni sa kim po nekoliko dana, to sam ja. Tako samog sebe kaznim", otkrio je Lovren za "Skaj sports" kako se nosi sa pritiskom i dodao:

"Briga me šta drugi misle. Važno je šta misli menadžer, jer je on moj šef. Pozitivan je i to mi govori da sam jedan od najboljih defanzivaca u Premijer ligi“.

Pitanje je da li bi Lovren danas ponovio ovu rečenicu izgovorenu prije skoro dvije godine, ali Klop i dalje vjeruje u njega, iako su mnogi vidjeli interesovanje ruskog Zenita kao idealnu priliku da se riješe "kiks-igrača".

"Dejan je odigrao neke sjajne mečeve, on je jako važan dio ekipe. Imamo četiri štopera, a iako igramo sa dva, potrebna su nam sva četiri.  On ima vrlo važnu ulogu. Igrao je u finalu Lige šampiona i mnogo velikih utakmica, on je vrlo pouzdan igrač", rekao je Klop za defanzivca koji je ove sezone odigrao samo 15 utakmica, što zbog povreda što zbog dobre forme Džoa Gomeza.

Lovrenu je ostalo još 12 mjeseci ugovora, a Klop je dao prilično jasan znak da će Liverpul aktivirati klauzulu o jednogodišnjem produženju ugovora“.

"Tu je i njegovo iskustvo. Otkako sam došao Dejan je uvijek tu, u ekipi ili uz ekipu, nema ga samo kada je povrijeđen. Nikada nije bilo riječ o bilo čemu drugom, nikada nismo imali bilo kakav problem. Nemamo o čemu raspravljati u javnosti u vezi sa njegovim ugovorom. Situacija je apsolutno čista – Dejan je igrač Liverpula i treba nam“, poručio je Klop.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC