• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha i Rino - ovo je fudbal koji volimo!

Autor mondo.ba

Bolonja je u svim segmentima fudbala nadigrala Napoli, ali je gostujući tim uspio da ostane neporažen na "Dal'Ari".

 Bolonja - Napoli 1:1, Serija A, 33. kolo Izvor: Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images Europe

Siniša Mihajlović se vratio na klupu Bolonje u srijedu uveče nakon što je odradio kaznu u Parmi, gdje je njegov tim u sudijskoj nadoknadi ispustio 2:0 i osvojio samo bod.

U najavi protiv Napolija, srpski stručnjak je u superlativima govorio o kolegi sa napuljske klupe Đenaru Gatuzu, a čak su zajedno i sjedili tokom utakmice na stadionu "Renato Dal'Ara", što je u surovom profesionalizmu italijanskog fudbala prava rijetkost. 

Ali poštovanje i prijateljstvo dvojice trenera nisu bile prepreka za odličnu utakmicu u kojoj je Napoli plesao na ivici poraza i to poslije dva uzastopna vezana od Bolonje, ali je uspio da prekine negativnu seriju i osvoji jedan bod.

BOLONJA - NAPOLI 1:1 (0:1)

Napolitanci su većim dijelom susreta u Bolonji bili u podređenom položaju uprkos prednosti za koju se pobrinuo Kostas Manolas na samom početku. Izjednačio je Musa Berou desetak minuta prije kraja meča "Dal'Ari", gdje je u nastavku sijevalo ispred golmana Lukaša Skorupskog sa svih strana.

Dva puta je vadio loptu iz svoje mreže koji su poništeni zbog ofsajda, da bi još u sudijskoj nadoknadi Danilo pogodio prečku, pa svakako ne bi bilo nezasluženo da je Mihajlovićev tim stigao do treće uzastopne pobjede nad ekipom iz Napulja.

Ovako, bio je to prvi međusobni remi nakon čak devet utakmica.

Gosti sa "San Paola" su do prednosti stigli u sedmom minutu - nakon centaršuta iz kornera Matea Politana, najviši u skoku bio je Kostas Manolas - 0:1.

Izabranici Siniše Mihajlovića su uzvratili u 23. minutu kada je Ibrahim Mbaje pogodio mrežu Aleksa Mereta, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Početkom nastavka Bolonja je žestoko krenula u namjeri da stigne do izjednačenja, pa je već u 49. minutu prvu dobru priliku propustio Musa Barou, šutiravši pored gola.

Ali novu šansu u 67. minutu, koju je kreirao Sorijano, nije propustio Rodrigo Palasio, poslavši loptu u sami ugao, međutim, i drugi put sudija Marko Pićinini je na intervenciju iz VAR sobe poništio gol Bolonji zbog nedozvoljene pozicije argentinskog veterana.

Ipak, ni sudija ni VAR nisu mogli da ponište pogodak Muse Baroa iz 80. minuta.

Roberto Sorijano je ispucanu golmansku loptu grudima primirio i proslijedio do Muse na ivici kaznenog prostora, a napadač iz Gambije majstorski pogodio mrežu - 1:1.

Do kraja su domaći fudbaleri stvorili još najmanje tri-četiri stopostotne šanse za potpuni preokret i pobjedu, ali su iz izglednih prilika promašivali Palasio, Berou i ostali Mihini napadači.

A najbolju je ipak propustio Danilo u petom minutu sudijske nadoknade kada je prečka spasila Napoli poraza!

U ostalim mečevima, Milan je na "San Siru" stigao do trijumfa poslije preokreta "iz dvojke u keca" protiv Parme (3:1), dok je Sampdorija bila sigurna u dvoboju sa Kaljarijem (3:0).

"Rosoneri" su za samo pet minuta u drugom poluvremenu pogocima Franka Kesijai Alesija Romanjolija "poništili" gol Jasmina Kurtića iz prvog dijela, da bi tačku na pobjedu stavio Hakan Čalhanoglu u 77. minutu.

Serija A, 33. kolo

Milan - Parma 3:1 (0:1)
/Kesi 55, Romanjoli 59, Čalhanoglu 77 - Kurtić 44/

Bolonja - Napoli 1:1 (0:1)
/Barou 80 - Manolas 7/

Sampdorija - Kaljari 3:0 (2:0)
/Gabijadini 8, Bonacoli 40, 54/


Roma - Verona 21.45
Leće - Fiorentina
Sasuolo - Juventus
Udineze - Lacio

Četvrtak

Torino - Đenova 19.30
SPAL - Inter 21.45

Igrano u utorak

Atalanta - Breša 6:2 (4:1)
/Pašalić 2, 55, 59, De Ron 25, Malinovski 27, Zapata 30 – Toregrosa 8, Špalek 83/


Tabela: Juventus 76, Atalanta (+1) 70, Inter 68, Lacio 68, Roma 54, Napoli (+1) 53, Milan (+1) 53, Sasuolo 46, Verona 44, Bolonja (+1) 43, Kaljari 41, Parma 40, Sampdorija (+1) 38, Fiorentina 36, Udineze 35, Torino 34, Đenova 30, Leće 29, Breša (+1) 21, SPAL 19

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC