• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spisak promašaja: Dali mu 160 miliona i ništa nije uradio - Barselona se kocka sa Kumanom i ne smije da pogriješi

Autor Mladen Šolak

Prethodna epizoda Ronalda Kumana u klubu bila je katastrofalna. Da li će na Nou Kampu biti drugačije?

 Ronald-Kuman-Barselona-Everton-transferi-promasaji Izvor: Guliver, Alex Livesey/Getty Images Europe

Poslije debakla u utakmici protiv Bajerna, odlaska trenera Kikea Setijena i najavljenog rastanka sa najvećim igračem u istoriji kluba, Lionelom Mesijem, Barselona je na novom početku.

I ne smije da napravi grešku.

Najznačajniji klub na svijetu u posljednjih desetak godina našao u strahovito teškoj situaciji, a spas će pokušati da nađe u dovođenju Ronalda Kumana (57).

Možda će vas zanimati

Član generacije koja je na Nou Kamp donijela prvu titulu prvaka Evrope u istoriji (1992) stigao je već u Španiju i očekuje se da u srijedu bude zvanično predstavljen kao novi trener.

Ako se to dogodi, Kuman će u Barsi započeti svoju prvu klupsku epizodu od oktobra 2017, kada je napustio Everton poslije zaista neuspješne saradnje.

Na klupi ambicioznih "karamela" sjeo je poslije zapaženog mandata u Sautemptonu (2014-16), ali na "Gudisonu" nije ostvario ono što je bilo zamišljeno i odlično plaćeno.

Štaviše, Everton je sa njim na klupi formirao rekordno veliki klupski budžet i ukupno potrošio više od 160 miliona evra na pojačanja. Rezultat ni izbliza nije opravdao toliki novac.

Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Doveo je golmana Džordana Pikforda iz Sanderlenda za 30 miliona funti, defanzivca Majkla Kina iz Barnlija za 25 miliona funti, desnog beka Sautemptona Kuko Martinu kao slobodnog igrača (danas nema klub), zatim vezistu Ajaksa Davija Klasena (sada u Verderu) za 18 miliona evra...

Spisak Kumanovih pojačanja u Evertonu nije kratak i na njemu je i napadač Hajduka Nikola Vlašić, koji je stigao za 10,9 miliona funti, a poslije godinu dana otišao za 15,7 miliona u CSKA, gde je i sada.

Takođe, Kuman je na Gudison doveo i napadača Gilfija Sigurdsona iz Svonsija za rekordnih 49 miliona evra, koji jeste postao i ostao lider.

Uz njega je kupio i Sandra Ramireza iz Malage za 5,25 miliona funti. On je od tada odlazio na pozajmice u Sevilju, Sosijedad i Valjadolid, a za "karamele" je ukupno odigrao 16 utakmica i dao samo jedan gol.

Kao što je nesrećno birao pojačanja, Kuman nije blistao ni na klupi, pa je u svojoj jedinoj punoj sezoni u Evertonu vodio ekipu do sedme pozicije, posljednje koje vodi u Evropu. Već u oktobru naredne sezone (2017/18) dobio je otkaz.

Sada je na novom početku, a u Barseloni neće imati ni izbliza toliko prava na grešku.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC