• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LUDNICA U PORTUGALU: Milan prošao u Ligu Evrope poslije 12 SERIJA PENALA!

Autor mondo.ba

Rio Ave vodio do 120. minuta, potom imao tri meč-lopte u penal-seriji, ali je Đanluiđi Donaruma odbranio šut Santosa u 12. seriji i odveo "rosonere" u grupnu fazu Lige Evrope!

 Liga Evrope plej-of Mialn izbacio Rio Ave 12 serija penala Izvor: Luis Vieira/AP

U noći kada su u plej-ofu za Ligu Evrope padali favoriti,  portugalski Rio Ave, koji je izbacio u drugom kolu kvalifikacija banjalučki Borac, nakon velikog preokreta bio je na pragu senzacionalne pobjede nad slavnim Milanom, ali su se Italijani izvukli i pobjedom 9:8 poslije dramatične penal-serije izbjegli sudbinu turskog Bešiktaša.

Borac je savladan golovima u posljednjim trenucima regularnog dijela, turski velikan poslije penala, a u četvrtak uveče ponovo su odlučivali jedanaesterci!

Možda će vas zanimati

 Ali tek nakon prave drame koju je teško opisati!

Golovima Heraldesa u 71. a onda i Želsona u prvom minutu produžetka Rio Ave je preokrenuo na 2:1 i čuvao prednost sve do 120. minuta igre, a onda je Toni Borevković napravio glupost koju će dugo pamtiti i on i njegova ekipa.

Hrvatski štoper u posljednjim sekundama meča bez potrebe je igrao rukom u svom šesnaestercu i dao priliku da Čalhanogluu da golom sa bijele tačke izjednači i donese nove penale!

Kada je Turčin to i učinio i pogodio za konačnih 2:2 uslijedila je prava drama po kiši i vjetru koju trener Portugalaca nije mogao da gleda, dok je Borevković pored tunela molio Boga da njegova greška ne bude kobna.

Sedam serija niko nije promašio, a onda je Monte poslije promašaja Kolomba imao priliku da Rio Ave uvede u Ligu Evrope. Fudbaler Rio Avea šutirao je i pogodio OBJE STATIVE, ali lopta nije prešla mrežu i drama se nastavila.

Nije on jedini tragičar, jer mogao je i golman Kišek u desetoj seriji poslije promašaja Donarume da sve riješi, ali je promašio, kao i Heraldes u narednoj i tako propustio priliku da kazni promašaj Benasera.

Na kraju Kjer je pogodio, drugi put ove večeri, a Santos promašio odlučujući jedanaesterac i sve je bilo gotovo!

Milan je penalima slavio 9:8 (1:1, 2:2) i prošao u grupnu fazu Lige Evrope!

Milan je poveo u 51. minutu, ali gol Salemakersa nije bio dovoljan protiv upornih Portugalaca, koji su bili riješeni da naprave još jedno veliko iznenađenje!

Trener Rio Avea Mario Silva napravio je u drugom poluvremenu nekoliko izmjena i definitivno pogodio jer su Heraldes i Želson pogađali, obojica šest minuta nakon što su ušli u igru.

Prvi je to učinio u 72. minutu snažnim udarcem poslije asistencije Piazona i tako obezbijedio svom timu produžetke!

Izvor: Luis Vieira/AP

Ekipa Milana, uprkos činjenici da je igrala bez Ibrahimovića, očigledno je  zatečena ovakvih ishodom, pa su katastrofalno krenuli u dodatnih 30 minuta i za to su surovo kažnjeni.

Nakon samo 20 sekundi produžetka Želson je pomalo srećno "odigrao dupli pas" od Kesijevo koljeno i pretrčao Kjera, a onda preciznim udarcem matirao Donarumu koji nije mogao da vjeruje šta se dešava.

Krenuo je Milan u napad, Donaruma takođe, pola sata opsjedao gol Portugalaca, a onda u posljednjim sekundama drugog produžetka Borevković je napravio penal koji je iskoristio Čalhanoglu i uslijedila je pomenuta penal-serija.

Pročitajte sve rezultate plej-ofa Lige Evrope!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC