• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanoje najavio rekonstrukciju Partizana: Trener crno-bijelih otkrio za kojim odlukama žali!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

O dosta stvari je govorio pred meč sa Mačvom.

 Stanoje najavio rekonstrukciju Partizana: Trener crno-bijelih otkrio za kojim odlukama žali! Izvor: YouTube/FK Partizan

Partizan se sprema za novi "reset". Poslije remija protiv Metalca i Crvene zvezde, a onda i poraza od Radničkog u Nišu, crno-bijeli tragaju za prvom ligaškom pobjedom posle više od mjesec dana.

Oni će u subotu na svom stadionu protiv Mačve pokušati da prekinu taj niz, a trener Aleksandar Stanojević je uveren da će u tome i uspjeti.

Možda će vas zanimati

Šef struke Partizana zna zbog čega je meč sa Mačvom dodatno važan, osim osvajanja bodova.

"Znamo svi šta nam je činiti. Nismo u najboljoj situaciji. Cilj nam je da pobjeđujemo utakmice, da dođemo do igre i rezultata. Hoću da vidim i lično da se uvjerim ko može da odgovori zahtjevima do decembra, kada ćemo napraviti određenu rekonstrukciju tima. Trening i rad su rješenje. Novi igrači su tu, treba da se sinhronizujemo, radimo na realizaciji. Raduje me da stvaramo šanse. Nismo ih koristili, nažalost, radićemo na tome. Upornost, fokus i vjera su nam potrebni", najavljuje Stanojević već neke poteze.

On kaže da nema problem da motiviše svoje igrače za mečeve protiv "slabijih" ekipa, poput Mačve.

"To je najmanji problem, onaj ko ne bude motivisan neće biti sa nama. Ovo je već neki filter i meni i klubu, da vidimo šta možemo u decembru i na koga možemo da računamo. Da neko nije motivisan, to za mene nije normalno, ali ne vjerujem da će to biti problem", kaže Stanojević.

Što se tiče tima koji će igrati, neke stvari je Stanojević jasno naglasio.

"Suma i Jojić sigurno neće igrati. Suma je predviđen mjesec dana samo mirovanja, plus poslije dok uđe u ritam, tako da za njega ne znamo kad, neće skoro. Jojić je rečeno tri nedelje, tako da će i on biti odsutan. Lazar Marković će već od sutra biti sa ekipom, vidjećemo u kojoj mjeri. Igraće najjači sastav. Mi moramo da igramo s najjačim sastavom, ali i da neke igrače probamo. Holender i Bajbek mogu zajedno, igraće zajedno, samo vidjećemo u kojoj formaciji."

Ipak, trener Partizana je jasan da ne mogu uvijek svi mlađi igrači da dobijaju šansu.

"Ne možete uvijek svima da date šansu, ali naravno da će je neki dobiti već sutra. Oni treba da je zasluže i imaćemo utorkom neke utakmice gdje ćemo igrati svake sedmice, tako da će mlađi i tu dobiti šansu. Ko zasluži, dobiće je i u prvom timu. Što se tiće stranaca, oni su igrali promjenljivo, kao i sve ovo vrijeme. Igrali su uglavnom jače utakmice dobro, ove "slabije" nisu na nivou već neki duži period. Mijenjaćemo neke stvari i nadam se boljem."

Poslije poraza u Nišu, Stanojević se sada susreo i sa pitanjem da li možda žali zbog nekih odluka koje je donosio otkako je preuzeo Partizan.

"Možda sam u Nišu mogao da ostavim Stevanovića u igri, možda sam u Belgiji mogao da počnem sa Sumom u prvoj postavi, ali opet, bio je to plan i on je dečko rekao isto da nije dovoljno spreman i doneo nam je taj gol u drugom poluvremenu. Uvijek svaka utakmica je neko preispitivanje."

Stanojević se osvrnuo i na očekivani transfer Filipa Stevanovića u Mančester siti.

"Nije njemu lako. On je izuzetno kulturan i skroman momak koji sve to dobro podnosi, ali za 18-godišnjaka, takve stvari oko njega... Nije lako. Možda sam pogriješio što sam ga zamijenio u Nišu, ali to sam uradio iz nekih taktičko-disciplinskih stvari. Ako neko ne ispunjava taktičke zahtjeve, to je za mene veliki problem, ta disciplina u igri. Možda je trebalo i ja da istrpim, baš jer je mlad igrač. Vjerujem u njega, nema nikakvog znaka pitanja pored njega."

Na kraju se trener Partizana dotakao i igre Mačve.

"Imali su problema sa crvenim kartonima, gubili su utakmice i mi smo u situaciji da moramo više da razmišljamo o sebi. Igrali su i sa tri pozadi u prethodnim utakmicama, i sa pet pozadi, ali prvo mi sebe da rešimo, pa tek onda o drugima da razmišljamo."

Meč Partizan - Mačva na programu je u subotu od 17 časova.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC