• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ima novu jesenju glavobolju: Kako bez pravog napadača u rješavanje neefikasnosti?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Na sedam mečeva u Superligi od dolaska Stanojevića crno-bijeli su postigli 10 golova, od čega oni koji su i stizali od pravih napadača, stizali su od onih koji više nisu u klubu.

 Problem za FK Partizan  nema golova napadača Izvor: MN PRESS

Partizan je u subotnji meč protiv Mačve ulazio sa nekoliko tema za razmišljanje - devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, treće mesto na tabeli, slabom kreacijom izrazitih šansi, olako primljenim golovima... A onda je i prije nego što je glavni sudija Milan Mitić označio početak meča dobio nove.

Povreda Žan-Kristofa Bajbeka još jedna je glavobolja u nizu za Aleksandra Stanojevića, pa "mršava" pobjeda nad Mačvom nije razlog za naročito dizanje raspoloženja.

Igrači Partizana nisu ni kročili na teren stadiona u Humskoj, a trener Stanojević je već u kameru TV Arenasport imao da saopšti nove loše vijesti po njegov tim.

"Bajbek se sinoć se teže povrijedio i pitanje je da li će moći da igra do kraja ove polusezone. To nas remeti, ali šta da radimo", rekao je, dodajući da je nevjerovatno šta im se dešava.

Rizik Partizana je sada još očigledniji

Izvor: MN PRESS

Povreda Bajbeka zbog koje bi mogao da odsustvuje sve do 2021. godine još jednom je ogolila rizik koji su crno-bijeli napravili u finišu prelaznog roka.

Odlazak prvo Đorđa Ivanovića, a onda i Umara Sadika i Bojana Matića značio je da je Partizan od pravih golgetera ostao samo sa Nikolom Štulićem. Ubrzo je stigao i Žan-Kristof Bajbek, ali nespreman, bez ijedne utakmice od februara.

Bio je to rizik na koji je Partizan pristao - doveden je i Filip Holender koji može da bude ispomoć u špicu, tu su već bili i Lazar Marković i Takuma Asano. Svi kao prinudna, a ne planska rješenja.

Tada je bilo najavljeno da bi mladi Štulić mogao da dobije više šansi, čime bi se ukazalo mjesto u timu još jednom izdanku Partizanove škole, ali teško da su u Humskoj planirali da tako brzo ostanu samo sa njim kao jedinim pravim napadačem u timu.

Rizik se za sada nije isplatio - Partizan odlaske nije nadomjestio i sada će njihova igra morati dodatno da trpi, osim ukoliko Stanojević ne pronađe neko vrlo efikasno, ali iznenađujuće rješenje.

Bez pravog napadača, a golova ionako nema

Izvor: MN PRESS

Partizan ima trenera koji voli da forsira igru sa dva napadača, ali mu se baš ne da da to i oproba na duže staze. Po dolasku u klub je pokušao sa Lazarom Markovićem i Umarom Sadikom - jedan od njih više nije tu, drugi je u međuvremenu mučio muku sa upornim povredama.

Takuma Asano je bio jedno od rješenja, ali njegova brzina ne može da donese mnogo protiv dubokih odbrana protivnika. Filipa Holendera smo sinoć tek prvi put vidjeli u ulozi startera u Partizanu i to na poziciji koja mu nije najbolja.

Štaviše, Stanojević je i za meč sa Mačvom planirao da Holender igra uz Bajbeka. Ali ne vrijedi. Sada će morati i tog jednog pravog napadača da traži u svojim redovima, a kamoli da konstantno igra sa dvojicom.

Partizan je pod Stanojevićem u Superligi postigao 10 golova na sedam mečeva - samo na jednom meču su postigli više od dva pogotka.

Protiv Rada su golovi stizali poslije autogola "građevinara", šuta sa distance već prodatog Filipa Stevanovića i odavno otišlog Umara Sadika. Zlatibor je bio preskočen golom Natha iz penala, da bi Bačku savladao još jedan autogol uz još jedan pogodak Sadika.

U remijima sa Metalcem i Crvenom zvezdom mreže je tresao krilni igrač (Stevanović), dok je Mačvu sinoć morao da ponovo "načinje" Bibars Natho. Pogađate - iz penala.

Problema je već mnogo

Izvor: MN PRESS

Nakon povrede Sejdube Sume u derbiju zbog koje je Stanojeivć rekao da "ko zna kad će moći na teren", stizale su nove glavobolje. Miloš Jojić će odsustvovati tri sedmice, dok je pred sa Mačvom i Vladimir Stojković ostao van tima zbog iznenadne povišene temperature.

Rješenje među stativama će biti Nemanja Stevanović, u sredini ima dovoljno igrača da se odsustvo Jojića ne osjeti, ali i dalje ostaje napad.

Stanojević će u smišljanju rješenja morati da bude kreativan baš onoliko koliko bi volio da je njegova ekipa na terenu. Jedan napadač ili dva, na kraju će biti manje važno.

Partizan je u problemu kojem je sam kumovao.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC