• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati kradu bisera Holandiji: Otac mu je fudbalska legenda, a Johan Krojf blizak rođak!

Autor Dragan Šutvić

Ako se poklope kockice, mladi fudbaler slavnog prezimena će umjesto dresa Holandije obući reprezentativnu uniformu Hrvatske.

 Hrvati kradu bisera Holandiji: Otac mu je fudbalska legenda, a Johan Krojf blizak rođak! Izvor: Youtube/AZ Alkmaar/printscreen

Kada su u vašem proodičnom stablu Johan Krojf i Rud Gulit, od vas se očekuje da budete među najboljim fudbalerima na svijetu. Baš takav zadatak je pred mladim defanzivcem Maksimom Gulitom, fudbalerom AZ Alkmara.

A dok se on polako probija u seniorski fudbal, Hrvati smišljaju kako da ga ubijede da u budućnosti zaigra za njih! Pravila kažu da može, jer Maksim jednim dijelom vuče porijeklo iz Šibenika!

Možda će vas zanimati

I dok samo njegovo prezime asocira da je u srodstvu sa legendarnim Rudom Gulitom, nekadašnjim fudbalerom Fejnorda, PSV-a, Milana, Sampdorije i Čelsija, porodično stablo krije još neke nevjerovatne detalje.

Naime, mladi Maksim je po majci veoma blizak Johanu Krojfu. Legendarni fudbaler Ajaksa i čovjek koji je mijenjao Barselonin identitet je stric Maksimove majke.

Dakle, idemo ovako. Johan Krojf je imao brata Henija, čija je ćerka bila udata za Ruda Gulita i iz tog braka se rodio Maksim. Gdje je tu Hrvatska? Ključ je baka. Supruga Henija Krojfa je Jadranka Lokas iz Šibenika, a zbog njenog hrvatskog porijekla bi Maksim mogao da obuče ''kockasti'' dres u budućnosti.

Maksim Gulit je mlad fudbaler (rođen 2001) i tek treba da se dokaže u seniorskom fudbalu. Za sada ima nekoliko nastupa za reprezentaciju Holandije do 19 godina, a svoj put u prvom timu AZ Alkmara je tek započeo.

Da stvari budu interesantnije, Maksim je debitovao na utakmici protiv Rijeke, u grupnoj fazi Lige Evrope ove sezone.

Hrvatski savez će svakako pratiti njegove igre.

(mondo.rs)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC