• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov "potez nade" i turbulentni let: Ja im odavno govorim da mogu, moramo hrabrije da igramo

Autor Dragan Šutvić

Kako je Mika donio preokret i zašto ekipa ne može nikako da se smiri

 Partizanov "potez nade" i turbulentni let: Ja im odavno govorim da mogu, moramo hrabrije da igramo Izvor: MN PRESS

Vrlo zanimljivu daljinsku konferenciju za novinare imao je trener Partizana Sašo Filipovski. Poslije pobjede koja kida i najdeblje živce i prekida crne serije, uporedio je ovu sezonu za turbulentnim letom aviona.

Neočekivani heroj bio je i Erik Mika, a Filipovski je kazao da njegovo uvođenje u drugom poluvremenu nije bio očajnički potez, već "potez nade".

Možda će vas zanimati

Partizan je pobijedio košem u posljednjim sekundama i održao sebe "u životu" u Evrokupu. Pobjeda koja igračima mnogo znači.

"Srećni su u svlačionici, treniraju dobro. Ova sezona je kao da smo ušli u avion sa turbulencijom. Lomiš se, trese se avion i kad sleti, teško je da si opušten. Promjena igrača, promjena trenera, neki teški porazi, neke odlične pobjede u Evropi, tako da se nadam da ćemo da se smirimo, da više vjerujemo u sebe i da konzistentije odigramo kroz utakmicu. I protiv Olimpije smo imali rezultat do dva i po minuta do kraja treće četvrtine, a tamo smo isto izgubili koncentraciju. Moramo tu kvalitetnu igru da pomerimo na 40 minuta", rekao je Filipovski.

Partizan je gubio 18 razlike u prvom poluvremenu, moglo je da bude i više, ali je drugo bilo druga priča, pa je novinare zanimalo da li će sada shvatiti "da mogu" da pobjeđuju.

"Ja igračima pričam dugo vremena da mogu. Da dobiješ Kazan i Huventud, da igraš sa Zvezdom na jedan poen, protiv Budućnosti i Mornara u samoj završnici smo gubili. Momci znaju da mogu i ja vjerujem i nadam se da će ovo još više da im da podsticaja, još jači da budu, da imaju više samopouzdanja, da igraju timskije i hrabrije", kazao je Filipovski.

Ipak, na kraju 22 izgubljene lopte, za trenera – posljedica hrabre igre.

"Vidjeli ste kakve izgubljene lopte: dva se sudaraju, pa dva na jedan ispod koša, pa dole pas umjesto gore pas, odradili smo neke tehničke greške i kad smo imali prednost. Kad igraš hrabro, gubiš lopte. Da nađeš ravnotežu da igraš hrabro i kontrolišeš lopte, to je onda vrhunac. Ja bih volio da mi igramo hrabro i imamo 10 izgubljenih lopti na utakmici, ali nekad se to ne poklopi", odgovorio je on.

Mika je bio skoro neprimjetan u dosadašnjem dijelu sezone, a sada je zaigrao na poziciji centra i odmah donio "plus" u igri Partizana.

"Sa promjenom Mike na poziciji pet dobili smo bolju odbranu na pik en rolu. Dobili smo igrača koji je poentirao i koristio rol igru. Na kraju smo igrali sa tri kreatora, isto kao Lokomotiva i uspjeli smo da nađemo put do pobjede. Bilo je teško, vjerovao sam, igrači su vjerovali i hvala Bogu da smo dobili utakmicu. Njegovo uvođenje nije očajnički potez, nego nikad trener ne zna kako će igrač da odigra na utakmici. Mozli je u slaboj formi. Mika je trenirao na 'četiri' i 'pet', kad sam vidio da ne ide, rekao sam mu da se dobro zagieje. Kako ko gleda, za nekoga je to očajnički potez, za mene je bio potez nade", odgovorio je on, a onda nastavio:

"Normalno da čovjek trenira, daje sve od sebe. Što se tiče Tomasa, dobio je udarac u ruku i nisam ni znao da li će da igra i danas. Odigrao je stvarno fantastično, pomogao je mnogo ekipi, bio je skorer u teškim trenucima. Ali nam je i kapiten (Novica Veličković) pomogao, naše četvorke su nas vodile u prvom poluvremenu, dali su 21 poen".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC