• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevjerovatno! Ajaks napravio gluposti kakvu Evropa ne pamti: Doveli najveće pojačanje, pa ga "zaboravili"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ekipa iz Amsterdama će, ako ne ubijedi UEFA da su oni krivi, morati bez Francuza.

 Ajaks je kupio Sebastijana Alea iz Vest Hema, nije ga prijavio za Ligu Evrope Izvor: Profimedia

Kako se to često kaže, razbili su klupsku kasicu da bi ga doveli. Platili su čak 22,5 miliona evra, oborili rekord ne samo kluba već i cijele Eredivizije i na kraju napravili ogromnu grešku.

Ajaks je kupio Sebastijana Alea iz Vest Hema, snažnog napadača koji je najveće pojačanje ove zime i jedan od najzvučnijih transfera u cijeloj Evropi. Pa su zatim zaboravili da ga licenciraju.

Možda će vas zanimati

Da, dešavaju se čak i ovakve greške. Holandski tim će narednih dana biti meta podsmijeha cijele fudbalske Evrope jer je najskupljeg igrača u klupskoj istoriji zaboravio. On nije prijavljen na novi spisak za Ligu Evrope, pa vjerovatno neće moći da igra u nokaut fazi.

Nadaju se sada u Amsterdamu, a to im je i posljednja nada, da je grešku napravio neko ko je primio njihov spisak. Za to vrijeme, u klubu utvrđuju ko je kriv.

''Sebastijan Ale zaista nije na spisku, to je tačno. Pokušavamo da otkrijemo o čemu se radi. Kontaktirali smo sa našim fudbalskim savezom i UEFA. Još nemamo precizan odgovor zašto Ale nije na spisku'', rekao je Miel Bringajs, portparol kluba.

Nekadašnji fudbaler Ajntrahta koji je u Frankfurtu činio dio fantastičnog tandema sa Lukom Jovićem je uspio u Amsterdamu da pronađe formu. Već je upisao dva gola i četiri asistencije, ali to neće biti od velike koristi ''Kopljanicima'' u Ligi Evrope.

Naravno, ako se ne ispostavi da je grešku napravila administracija UEFA koja ga je nekako ''zaboravila'' pri prepisivanju spiska. Ekipa Ajaksa će u prvoj proljećnoj rundi Lige Evrope igrati protiv Lila. Meč u Francuskoj je na programu 18. februara, a revanš nedjelju dana kasnije.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC