• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tim Srbije koji kreće u Istanbul: Posao je završen, ali ovo je priprema za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre!

Autor Dragan Šutvić

Selektorka Marina Maljković je istakla da planira da u tim uvrsti i neke mlađe košarkašice.

 marina-maljkovic-istanbul-kosarkasice-srbije Izvor: MN PRESS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije kreće na put u Istanbul na utakmicu protiv Litvanije, posljednju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Tim je obezbedio plasman na takmičenjje pobjedama u ranijim mečevima i ovo će biti iskorišćeno za uigravanje. 

Možda će vas zanimati

"Krećemo dan kasnije nego što je planirano. Imali smo određene probleme u našoj mlađoj grupi. Žao mi je što ovaj put mlađe igračice ne mogu da idu u Istanbul, jer su na treninzima pokazale da vrijede. Obratiću posebnu pažnju na njih u završnom dijelu ove sezone", rekla je selektorka Srbije Marina Maljković za sajt Košarkaškog saveza.

Košarkašice Srbije igraju u subotu od 16 časova protiv Litavnije u Istanbulu, posljednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Španiji i Francuskoj od 17. do 27. juna.

Maljković je rekla da će pripreme za Evropsko prvenstvo početi 15. aprila i da će računati i na mlađe igračice.

"To je datum koji sam odredila za početak priprema za izuzetno teško ljeto koje nas očekuje sa Evropskim prvenstvom, a potom odmah i najvećim takmičenjem, a to su Olimpijske igre u Tokiju", navela je Maljković.

U Istanbul će putovati 12 košarkašica: Ivon Anderson, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Ana Dabović, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jovana Nogić, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić i Saša Čađo.

Ona je rekla da joj je žao što ekipa nije mogla ozbiljnije da se pripremi i navela da je ekipa danas obavila jedan trening u pripremi za Litvaniju.

"Nema kukanja. Idemo da se borimo. Ostaje žal što mlade igračice, jer je bilo planirano da povedem tri, četiri, neće biti sa nama. Ali pratim ih, gledam ih i 15. aprila neka očekuju moj poziv ukoliko u drugom dijelu sezone nastave da se bore kao i do sada", dodala je Maljković.

Srbija je u prve tri utakmice kvalifikacija ostvarila sve tri pobjede – dvije protiv Turske i jednu protiv Litvanije. Trijumf protiv Albanije je obrisan, pošto je ta selekcija odustala od takmičenja.

(Mondo, Beta) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC